Brands

Jim Beam

Jim Beam

Jim Beam este printre cele mai cunoscute și mai bine vândute branduri de bourbon, consumatori din toate colțurile lumii preferându-i compania. Povestea Jim Beam a început acum mai bine de 200 de ani, în America, încă pe când Statele Unite nu erau organizate ca state, ci colonii. Familia de origine germană Boehm, fondatoarea brandului, a ajuns în America în 1740 și s-a stabilit 48 de ani mai târziu în zona ce avea să devină statul Kentucky.

Pentru a se adapta noului mediu, familia a dat un suflu american numelui lor, care a devenit de atunci Beam. Dar numele nu a fost singurul care a fost transformat, ci și stilul de viață. În contextul în care guvernul american încuraja creșterea și cultivarea porumbului, Jacob Beam s-a numărat printre cei care au dat curs acestei inițiative, fructificând reușitele prin ingeniozitate și inovație.

Folosind moștenirea artei distilării, primită de la tatăl său, Jacob a început distilarea excesului din recolta de porumb, creând astfel un nou sortiment de whisky bourbon. Viziunea și originalitatea sa l-au ajutat să devină din fermier un maestru distilator, dar și să pună bazele unei afaceri de succes, odată ce a început să vândă noul produs.

Așa se face că, în 1795, Jacob a vândut primul butoi din producția sa, devenind rapid băutura preferată a localnicilor din zonă. Până în 1880, povestea a rămas învăluită în pitoresc, clienții doritori venind a el să cumpere bourbon cu propriul recipient. Acel an a fost și momentul de cotitură către ce avea să devină o afacere în adevăratul sens al cuvântului, fiind etapa în care băutura a început să fie îmbuteliată și vândută la nivel național.

Astfel, până astăzi, Jim Beam a dăinuit prin implicarea a șapte generații ale familiei Beam, care au dus mai departe povestea bourbon-ului din inima Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.