Fondata in 1998 de catre Mark Shannon si Elvezia Sbalchiero, crama A Mano se afla in Puglia, regiune ce formeaza “tocul cizmei” peninsulei italiene. In traducere libera, numele cramei A Mano inseamna “realizat manual”, nume ce se potriveste de minune cu filosofia de vinificare a acestui producator de vinuri. Nascut in California, Mark a activat in domeniul vinului din pozitia de enolog-consultant pana in 1997, moment in care a intalnit-o pe Elvezia, consultant in promovarea vinului din regiunea Friuli. Absolvent al Universitatii Davis (una dintre cele mai universitati enologice din lume), Mark a descoperit in timpul facultatii soiul Zinfandel, cunoscut ca Primitivo in Puglia. Dupa o vizita in Puglia, Mark si Elvezia se hotarasc sa investeasca intr-o crama in aceasta zona, fiind impresionati de terroir-ul acestei zone. Imediat dupa prima recolta, Primitivo A Mano este distins in 1999 cu medalie de aur in cadrul International Wine Challenge London, fiind declarat in cadrul competitiei “Red Wine of the Year”. Plantatiile de vita de vie A Mano au varste cuprinse intre 70 si 100 de ani si se afla in “triunghiul de aur” al Pugliei, cu soluri aluviale rosii, ce confera vinurilor o structura si un caracter complex. A Mano produce vinuri numai din soiuri autohtone precum Primitivo, Negroamaro, Greco si Fiano, toate lucrarile din vie fiind realizate manual. Cu toate ca tehnologia din crama este toata de ultima generatie, Mark incearca sa produca vinuri in mod traditional, specific acestei regiuni. Obiectivul declarat al lui Mark Shannon este acela de a respecta terroir-ul si de a conserva caracterul pe care via il imprima strugurilor. De aceea, toate vinurile A Mano sunt fermentate la temperaturi scazute, pentru perioade lungi de timp, pentru a-si pastra fructuozitatea naturala.
A Mano ~ Imprint Primitivo 2017
69,00 lei
Vinul are o culoare profunda, stralucitoare de rosu-purpuriu. Nasul prezinta note intense de fructe rosii si negre de padure, cu accente condimentate.Gustul este concentrat si opulent si, in acelasi timp, catifelat si suplu. Cu un bun echilibru intre taninurile savuroase si tonurile dulci de gemuri de fructe, cu final elegant si lung. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: barbeque, paste, porc, ragu, rata, terine, vita. Strugurii pentru acest vin provin de pe o plantatie cu o varsta de 40-70 de ani. Inainte de vinificare, strugurii au fost lasati la stafidit (metoda Appassimento) cinci saptamani pentru concentrarea zaharurilor si aromelor. Macerat la rece, la 18 °C, si fermentat cu drojdii salbatice. Inainte de imbuteliere, a petrecut o perioada in tancuri de ciment.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | A Mano |
Alcool | 14,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 15 – 18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |