Fondata in 1998 de catre Mark Shannon si Elvezia Sbalchiero, crama A Mano se afla in Puglia, regiune ce formeaza “tocul cizmei” peninsulei italiene. In traducere libera, numele cramei A Mano inseamna “realizat manual”, nume ce se potriveste de minune cu filosofia de vinificare a acestui producator de vinuri. Nascut in California, Mark a activat in domeniul vinului din pozitia de enolog-consultant pana in 1997, moment in care a intalnit-o pe Elvezia, consultant in promovarea vinului din regiunea Friuli. Absolvent al Universitatii Davis (una dintre cele mai universitati enologice din lume), Mark a descoperit in timpul facultatii soiul Zinfandel, cunoscut ca Primitivo in Puglia. Dupa o vizita in Puglia, Mark si Elvezia se hotarasc sa investeasca intr-o crama in aceasta zona, fiind impresionati de terroir-ul acestei zone. Imediat dupa prima recolta, Primitivo A Mano este distins in 1999 cu medalie de aur in cadrul International Wine Challenge London, fiind declarat in cadrul competitiei “Red Wine of the Year”. Plantatiile de vita de vie A Mano au varste cuprinse intre 70 si 100 de ani si se afla in “triunghiul de aur” al Pugliei, cu soluri aluviale rosii, ce confera vinurilor o structura si un caracter complex. A Mano produce vinuri numai din soiuri autohtone precum Primitivo, Negroamaro, Greco si Fiano, toate lucrarile din vie fiind realizate manual. Cu toate ca tehnologia din crama este toata de ultima generatie, Mark incearca sa produca vinuri in mod traditional, specific acestei regiuni. Obiectivul declarat al lui Mark Shannon este acela de a respecta terroir-ul si de a conserva caracterul pe care via il imprima strugurilor. De aceea, toate vinurile A Mano sunt fermentate la temperaturi scazute, pentru perioade lungi de timp, pentru a-si pastra fructuozitatea naturala.
A Mano ~ Prima Mano Primitivo 2016
134,00 lei
Un vin rosu-purpuriu, stralucitor si profund. Nasul prezinta note intense si complexe de zmeura, visine si prune confiate, cu baza de ciocolata, grafit si note condimentate. Gustul este concentrat, catifelat si echilibrat, cu arome fructate, aciditate buna si final persistent. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: ciocolata neagra, paste, porc, ragu, salamuri proaspete, terine, vita. Stil de vinificare: Fermentat in tancuri de inox la temperatura controlata. Dupa declansarea fermentatiei mustul este pompat peste mustuiala o data la doua ore, 48 de ore, la 30 °C, iar apoi este racit la 15 °C pentru o fermentatie lenta, de doua saptamani. Dupa fermentatia malolactica, vinul este maturat in stejar francez, cires si nuc.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | A Mano |
Alcool | 15% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 15 – 18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |