Brands

Aberlour

Aberlour

Este un single malt scotch whisky originar din Speyside, regiunea vestită pentru producția de whisky din Scoția. Totul a început datorită viziunii unui tânăr fermier, James Fleming, care a învățat timp de 10 ani măiestria distilării la fabrica Dailuaine, în orașul Aberlour.

Dobândind toate atributele necesare pentru a crea propriul produs, James a înființat în anul 1879 propria distilerie, îndeplinindu-și astfel visul. Fire îndrăzneață și vizionară, s-a ocupat îndeaproape de construirea distileriei, supervizând fiecare etapă și acordând o atenție deosebită detaliilor și designului.

Viziunea a fost de asemenea secondată de o capacitate strategică deosebită, astfel că noua distilerie a fost amplasată la confluența râurilor Lour și Spey. Astfel, whisky-ul produs acolo avea să se bucure de calitatea superioară a celui mai important ingredient în producție: apa pură și proaspătă, dăruită de munți. Astfel, James a construit cadrul perfect pentru a crea un whisky fin și de o calitate excepțională.

Întâmplările tragice nu au ocolit însă mândra distilerie Aberlour. În 1898 aceasta a căzut pradă unui incendiu de proporții, în urma căruia distileria a trebuit să fie reconstruită din temelie. Odată cu fabrica, au fost pierdute și impresionante cantități de whisky în același incendiu. Distileria a fost însă reconstruită sub atenta supervizare a lui Charles Doig, principalul expert în distileriile de whisky din acea perioadă.

În ciuda piedicilor, Aberlour a continuat să rămână fidel tradiției făuririi whisky-ului, acordând atenție procesului de preparare și ingredientelor, iar apa pură și orzul pur scoțian sunt ingredientele care continuă să asigure și astăzi succesul fiecărui pahar de Aberlour.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.