Familia Allegrini a fost implicata in cultivarea vitei de vie si producerea vinurilor de foarte multe generatii, inca din secolul al 17-lea, jucand un rol major in promovarea regiunii Valpolicella Classico. Giovanni Allegrini este creditat ca fiind „pionierul” noii generatii de enologi din aceasta regiune, datorita implicarii sale in promovarea acestei regiuni. El s-a numarat printre primii producatori din zona, care au revolutionat tehnicile vitivinicole, impunand noi practici menite sa creasca calitatea vinurilor. In aceeasi masura, combinand stiinta vitivinicola cu o selectie cat mai stricta a materiei prime, Giovanni Allegrini a produs intre 1960 si 1970 unele dintre cele mai bune vinuri din Valpolicella. Un capitol esential al filosofiei de vinificare a acestei crame este importanta data fiecarei parcele in parte, fiecare fiind sursa pentru vinuri distincte: Valpolicella, Palazzo della Torre, La Grola, La Poja, Amarone, Recioto si Villa Giona. De asemenea, Allegrini acorda o mare importanta soiurilor autohtone italiene. Cu toate ca lucreaza si cu soiuri internationale, precum Cabernet Sauvignon, Merlot sau Syrah, cele mai importante vinuri sunt cele produse din Corvina Veronese, Rondinella si Molinara. Solul reprezinta un amestec de mai multe roci, o parte vulcanice, o parte argilo-calcaroase. Allegrini este unul dintre cei mai apreciati producatori din Veneto, o crama reper in ceea ce priveste productia de Amarone. In 2016, a fost numita „Crama Anului” de catre publicatia Gamberro Rosso. Actualul proprietar, Marilisa Allegrini este ambasador al regiunii, fiind considerata la nivel mondial „vocea Amarone”.
Allegrini ~ Amarone della Valpolicella Classico 2013
329,00 lei
Un vin rubiniu intens. Nasul prezinta note intense si carnoase de visine si cireşe negre, cu tente de violete, levsntica si condimente dulci. Gustul este super catifelat si concentrat, o prezenta incantatoare cu un bun echilibru intre senzatiile gustative de fructe rosii coapte, ierburi aromate si tente minerale. Postgustul este lung, cu taninuri suculente si proaspete si cu impresii florale intense. Temperatura de servire: 16-18 °C. Stil de vinificare: Strugurii, culesi manual, trec printr-un proces numit appassimento (deshidratare) timp de 3-4 luni, timp in care pierd 40-45% din greutatea initiala. Fermentatia are loc in tancuri de inox timp de 25 de zile, dupa care vinul este maturat in butoaie de stejar timp de 18 luni, plus inca 7 luni dupa asamblarea soiurilor.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Allegrini |
Alcool | 15,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 16-18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |