Familia Allegrini a fost implicata in cultivarea vitei de vie si producerea vinurilor de foarte multe generatii, inca din secolul al 17-lea, jucand un rol major in promovarea regiunii Valpolicella Classico. Giovanni Allegrini este creditat ca fiind „pionierul” noii generatii de enologi din aceasta regiune, datorita implicarii sale in promovarea acestei regiuni. El s-a numarat printre primii producatori din zona, care au revolutionat tehnicile vitivinicole, impunand noi practici menite sa creasca calitatea vinurilor. In aceeasi masura, combinand stiinta vitivinicola cu o selectie cat mai stricta a materiei prime, Giovanni Allegrini a produs intre 1960 si 1970 unele dintre cele mai bune vinuri din Valpolicella. Un capitol esential al filosofiei de vinificare a acestei crame este importanta data fiecarei parcele in parte, fiecare fiind sursa pentru vinuri distincte: Valpolicella, Palazzo della Torre, La Grola, La Poja, Amarone, Recioto si Villa Giona. De asemenea, Allegrini acorda o mare importanta soiurilor autohtone italiene. Cu toate ca lucreaza si cu soiuri internationale, precum Cabernet Sauvignon, Merlot sau Syrah, cele mai importante vinuri sunt cele produse din Corvina Veronese, Rondinella si Molinara. Solul reprezinta un amestec de mai multe roci, o parte vulcanice, o parte argilo-calcaroase. Allegrini este unul dintre cei mai apreciati producatori din Veneto, o crama reper in ceea ce priveste productia de Amarone. In 2016, a fost numita „Crama Anului” de catre publicatia Gamberro Rosso. Actualul proprietar, Marilisa Allegrini este ambasador al regiunii, fiind considerata la nivel mondial „vocea Amarone”.
Allegrini ~ Valpolicella Classico 2017
75,00 lei
Un vin rosu-rubiniu, cu tente albastrui. Buchetul etaleaza note intense si impresionante de fructe rosii, din care se evidentiaza tentele de visine, accentuate de impresiile proaspete de piper si ierburi aromatice. Cu toate ca este tanar, vinul are o tinuta eleganta si energica, cu un postgust delicat si fin. Temperatura de servire: 16-18 °C. Asocieri culinare: barbeque, branzeturi, brânzeturi maturate, hamburger, porc, terine, vanat, vita. Stil de vinificare: Mustul este fermentat pentru aproximativ 9 zile si pastrat pana la mijlocul lui februarie in tancuri de inox. Dupa imbuteliere, vinul este tinut incă 2 luni în crama, inainte de a fi lansat pe piata.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Allegrini |
Alcool | 13% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 16-18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |