Povestea cramei Angelo Gaja poate fi derulata inapoi pana la scopul sau initial: acela de a produce vinuri originale, cu un simt al apartenentei care reflecta traditia si cultura celor care le-au creat. Aceasta filosofie a inspirat cinci generatii de producatori de vin fara cusur. Totul a inceput acum mai bine de 150 de ani, cand Giovanni Gaja a deschis un mic restaurant in Barbaresco, facand vin care sa vina in completarea mancarii pe care o servea. In 1859, a fondat Crama Gaja, producand unele dintre primele vinuri din Piemont care aveau sa fie imbuteliate si vandute in afara regiunii. De atunci, crama a fost modelata de fiecare generatie prin mainile careia a trecut, in special de Angelo Gaja. Sub indrumarea lui Angelo, soiul autohton Nebbiolo a devenit un soi de renume mondial. Astazi, Angelo Gaja, alaturi de Guido Rivella, enologul sau inca din 1970, si fiica sa, Gaia, duce mai departe mostenirea pe care a primit-o. Cu scopul de a materializa pe deplin viziunea lor, toate vinurile Gaja sunt produse exclusiv din struguri crescuti pe podgorii aflate in proprietatea familiei, fiind incluse aici si cele 101 hectare din zonele Barbaresco si Barolo din Piemont, precum si mosiile din Pieve Santa Restituta (Montalcino) si Ca’Marcanda (Bolgheri). Gaja e unanim recunoscut drept inventator al acestei practici, al carei obiectiv este de a atenua taninurile foarte puternice ale strugurilor Nebbiolo, producand astfel un vin mai corpolent, cu arome mai intense de fructe decat vinurile traditionale. Angelo Gaja este cea mai cunoscuta si mai dinamica personalitate din lumea vinului italian, iar impactul sau asupra productiei de vin din ultimii 30 este substantial.
Angelo Gaja ~ Barbaresco 2012
830,00 lei
Un vin rubiniu-visiniu. Buchetul este complex si senzual, cu note de fructe de padure, prune, lemn dulce si cafea. In gust se simt arome de fructe, sustinute de taninuri ferme si aciditate buna, cu final complex si persistent. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: carne alba, ciuperci, curcan, peste, pui, trufe, vanat. Stil de vinificare: Strugurii ce sunt recoltati din podgorii diferite, sunt fermentati si macerati separat in stejar pentru 12 luni. Acest proces este urmat de asamblarea vinurilor obtinute in produsul final, care este pastrat in stejar pentru alte 12 luni.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Angelo Gaja |
Alcool | 14% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 15 – 18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |