Anwilka Vineyard a inceput ca un proiect joint-venture intre Bruno Prats, fost proprietar al Chateau Cos d’Estournel, Hubert de Bouard de Laforest, coproprietar al domeniului. Chateau Angelus si sud-africanul Lowell Jooste, proprietar al cramei Klein Constantia. Domeniul Anwilka Vineyard, aflat la 7 km de ocean, in cea mai buna regiune din Stelltenbosch, Helderberg, a fost achizitionat la sfarsitul anilor ’90, imediat dupa achizitie demarandu-se un amplu program de replantari pe 40 de hectare, vizate fiind soiurile Cabernet Sauvignon, Shiraz si Merlot. Stellenbosch este recunoscut ca fiind o zona ideala pentru vinurile rosii, influenta maritima asigurand o calitate foarte buna a strugurilor. In mai 2015, Anwilka Vineyards a fuzionat cu Klein Constantia dupa ce a fost achizitionata de Zdenek Bakala si Charles Harman. De Bouard si Prats au ramas in noua companie ca actionari minoritari, iar Jooste a devenit membru al echipei de conducere, fara functie executiva. Filosofia proprietarilor este aceea de a nu face niciun fel de rabat de la calitate, acest lucru reflectandu-se in investitiile facute in modernizarea facilitatilor de vinificare. Vinurile produse aici poarta amprenta si influenta bordeleza, impuse de primii proprietari Anwilka.
Anwilka ~ Anwilka 2013
195,00 lei
Un vin rosu-rubiniu intens, cu note atragatoare de condimente dulci, violete, coacaze rosii si prune. In gust, taninurile suple sunt completate de o aciditate revigoranta, conducand catre un final lung, proaspat si complex. Temperatura de servire: 15-18 °C. Stil de vinificare: Maturat in butoaie de stejar (50% nou si 50% de 400 de litri la ciclul II) pentru 13 luni.
SKU: 11027
Categorii: Rosu, Vinuri
Etichete: 2013, Africa de Sud, Anwilka, cabernet sauvignon, rosu, sec, Stellenbosch, syrah, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Anwilka |
Alcool | 14,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Africa de Sud |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 15 – 18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Chateau Cojusna ~ Autentic Merlot
38,00 lei
Acest Merlot din gama Autentic este un vin de calitate sec rosu din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o culoare rubinie, cu o textura fina. Te invaluie in aroma sa de ciocolata cu prezenta scortisoarei si a rasinei pomilor fructiferi. In gust este moale, fin si corpolent, cu un postgust lung si suav. Este genul de vin care devine mai atractiv si mai gustos la temperaturi mai joase, din acest motiv se poate asocia cu mai multe preparate culinare. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, preparate din carne rosie, paste in sos rosu sau ciocolata neagra.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.
Purcari ~ Ice Wine
85,00 lei
Purcari Icewine – un duet si un duel intre foc si gheata, o experienta complexa, un vin emotionant si provocator. Are o culoare aurie lucioasa, cu adevarat festiva. Aromele sunt complexe, cu nuante de miere si fructe dulci ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome fine de mirodenii si fructe exotice. Gustul dulce si catifelat prezinta note profunde, dar delicate de stejar. Postgustul, remarcabil de persistent, ii confera vinului un rafinament deosebit. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: desert cu crema Chantilly si fructe tropicale proaspete, branzeturi cu mucegai albastru sau foie gras.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Pinot Noir Wild Yeast
60,00 lei
In pahar vinul are o culoare rosie deschisa, rubinie, ulterior dezvaluind la nivel olfactiv note proaspete de cirese si visine, precum si note "decandente" de muscata, urzica si carne de vita caramelizata. In timp ce pe palat impresioneaza prin eleganta, delicatete si tinuta moale si catifelata. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: steak de vita in sange, cotlet de berbecut sau branzeturi maturate.