AVINCIS este simbolul renasterii vinului romanesc, sub semnul traditiei si al modernitatii. Crama din Dragasani este continuarea unei povesti de familie, cu pasiune pentru vinuri si lucru bine facut, care a inceput inca din anul 1927. Atunci, Maria si Iancu Ramniceanu, numit ofiter al armatei romane de Ionel Bratianu, au cumparat in Dragasani, un conac in stil neoromanesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brancovenesti, inconjurat de vii.
In anul 2007 stranepoata lor Cristiana, alaturi de sotul sau Valeriu Stoica, s-au reintors pe domeniul de familie si au avut revelatia miracolului viei, al vinurilor si al traditiilor locului.
Astazi, domeniul Vila Dobrusa, care si-a deschis portile pentru iubitorii vinului in vara anului 2011, cuprinde conacul, crama AVINCIS, 40 hectare de vita de vie, mai multe hectare de padure si amenajare peisagistica.
In continuarea acestei traditii de familie, dar si a traditiei mult mai bogate si mai vechi a podgoriei Dragasani, proiectul nostru are in centrul sau dimensiunea viticola si oenologica.
Ambitia de a pune in valoare soiurile autohtone in dialog cu soiurile internationale are un suport propice in terroir-ul calcaros si argilos de pe dealul Dobrusa. Vinurile AVINCIS imbina esentele acestui terroir si lumina rasariturilor, amiezelor si a apusurilor.
Produs anterior
Înapoi la produse
Alira ~ Grand Vin Cabernet Sauvignon 2014
75,00 lei 72,00 lei
Următorul produs
Teacher's ~ Teacher's 40% 0.7L
57,00 lei 55,00 lei
Avincis ~ Negru de Dragasani 2016
85,00 lei 80,00 lei
Negru de Dragasani este soiul simbol si o parte din legenda podgoriei Dragasani. Iar vinul obtinut din colectia Avincis se dezvaluie cu o culoare violet inchis si un buchet intens cu nuante de condiment, arome de cirese negre, afine si violete. Gustul este sec, generos si catifelat, cu note finale de visine si piper negru.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri culinare: piept de rata in sos de vin rosu, iepure salbatic la tava sau friptura de fazan. Recomandam decantarea vinului o perioada de cel putin 30 de minute inainte de consum.
SKU: 10203
Categorii: Rosu, Vinuri, Vinuri Romanesti
Etichete: 2016, avincis, Avincis Negru de Dragasani, Dragasani, Negru de Dragasani, vin, vin bun, vin rosu, vin sec
Descriere
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Avincis |
Alcool | 14,50% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Romania |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 16-18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Ice Wine
85,00 lei
Purcari Icewine – un duet si un duel intre foc si gheata, o experienta complexa, un vin emotionant si provocator. Are o culoare aurie lucioasa, cu adevarat festiva. Aromele sunt complexe, cu nuante de miere si fructe dulci ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome fine de mirodenii si fructe exotice. Gustul dulce si catifelat prezinta note profunde, dar delicate de stejar. Postgustul, remarcabil de persistent, ii confera vinului un rafinament deosebit. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: desert cu crema Chantilly si fructe tropicale proaspete, branzeturi cu mucegai albastru sau foie gras.
Purcari ~ Vinohora Alb Feteasca Alba & Chardonnay
44,00 lei
Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Republica Moldova si soiuri clasice internationale. Blendul alb reprezinta o hora vinicola moldo-franceza, ce combina autenticitatea si eleganta de Feteasca Alba cu forta si corpolenta unui Chardonnay clasic. Vinohora in Alb va invita la un dans ametitor cu note proaspete de lamaie verde, pere si flori de anason, ce se vor dezvalui treptat in gust delicat de iasomie, praline si cocos.
Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: bucate din peste, fructe de mare sau deserturi ușoare.
Jelna ~ Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc
32,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc este un vin stralucitor, avand o culoare verzuie. Nasul abunda in note generoase de ardei gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul "scent de pipi du-chat". Gustul prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: fillet de cod cu sparanghel, salate cu crustacee sau branzeturi tinere.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Sauvignon Blanc
40,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc din colectia Dealu' Negru se remarca printr-o culoare stralucitoare verzuie cu reflexii aurii. Olfactiv, vinul se deschide generos in straturi aromatice, ce aduna arome si senzatii de pomelo, flori de soc, fructul pasiunii, limeta, agrise si mango. Pe palat vinul denota un corp generos, plin, rotund, elegant si dublat de virilitate si sustinut de aciditatea specifica zonei. Postgustul este lung ce lasa ca impresii finale forta si prospetimea.
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.
Purcari ~ Maluri de Prut
44,00 lei
Acest vin reunește tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Feteasca Neagra si Rara Neagra au dat nastere unui vin cu un caracter puternic, dar in același timp, foarte fin. ”Maluri de Prut”prezinta o culoare rosie intensa cu nuante rubinii. Se distinge prin aroma fina predominata de fructe de padure si stafide, urmat de accente de vanilie. Gustul bogat, plin de vigoare imbina armonios notele de visina si prune uscate, trecand intr-un postgust prelung si echilibrat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne de vita sau porc si preparate din carne de miel la gratar.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.