Brands

Ballantine’s

Ballantine’s

Ballantine’s este un blended scotch whisky ce și-a început povestea încă din anul 1827. Atunci, George Ballantine, la vârsta de numai 19 ani, a pus bazele unui magazin alimentar, în cadrul căruia a dezvoltat și ramura de comercializare a băuturilor alcoolice. Din magazinul situat în Edinburgh, acesta furniza clienților săi mai multe soiuri de whisky.

În 1865, George a dat mai departe afacerea pe mâna fiului său mai mare, Archibald, care a continuat să dezvolte comerțul băuturilor alcoolice, dar a și început să creeze propriile blenduri. Dezvoltarea rapidă a afacerii a necesitat și implicarea fiului George Jr., ceea ce a marcat și momentul fondării companiei George Ballantine & Son.

Odată cu moartea tatălui, afacerea a fost oficial moștenită de către fiul George, care a continuat să crească reputația Ballantine’s. Meritele deosebite au fost recunoscute până la cel mai înalt nivel, astfel că, în 1895, Regina Victoria înnobilează compania Sigiliul Regal. Momentul a fost unul special în istoria companiei, aducând recunoaștere brandului și accelerându-i ascensiunea.

În 1910, compania oferă lumii blendul Finest, blend ce rămâne și astăzi emblematic pentru Ballantine’s și unul dintre cele mai bine vândute, trecând cu brio testul timpului. Istoria a făcut ca Ballantine’s să facă cunoștință cu numeroși maeștri distilatori, care și-au pus amprenta asupra portofoliului, calității și prestigiului brandului. Printre aceștia se numără George Robertson, care a creat primul scotch de 17 ani din lume, dar și prestigiosul Ballantine’s 30.

Inovațiile au continuat chiar și în perioada prohibiției, când Ballantine’s a lansat îmbutelierea whisky-ului în sticle pătrate, pentru a veni în sprijinul celor care purtau totuși cu ei câte o sticlă, în serviete.

Astăzi, Ballantine’s este printre cele mai cunoscute și mai bine vândute branduri de whisky la nivel mondial, oferind celor care îl aleg garanția calității și plăcerea de a savura un scotch versatil în stilul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.