Brands

Becherovka

Becherovka

Becherovka este un bitter de origine cehă, produs în orașul Karlovy Vary. Povestea acestui brand a început datorită viziunii lui Josef Vitus Becher, un reputat om de afaceri. Acesta se îndeletnicea deja cu comercializarea condimentelor și a altor bunuri de proveniență colonială, iar în 1794, decizia de a dezvolta afacerea avea să îi schimbe parcursul pentru totdeauna. În acel an a hotărât că vrea să experimenteze mai mult cu diverse tipuri de alcool și băuturi, ceea ce a dus la achiziționarea unei distilerii, continuând în paralel activitățile de comercializare și cariera în domeniul public.

 

După doar câțiva ani de la intrarea lui Josef în universul băuturilor alcoolice, prințul Maximilian Friedrich von Plettenberg ajunge în regiune, alături de doctorul Christian Frobrig, pentru a urma un set de tratamente medicale. Josef avea să petreacă mult timp alături de doctorul prințului, care îi vizita frecvent distileria. Cei doi discutau frecvent despre plante și proprietățile vindecătoare ale acestora în timpul întâlnirilor lor, ceea ce i-a stârnit tot mai mult interesul pentru acest domeniu lui Josef. Acesta a fost contextul care a făcut posibilă apariția Becherovka, deoarece doctorul îi împărtășește atunci lui Josef rețeta unui lichior revoluționar, făcut din plante.

 

Rețeta Becherovka a rămas și astăzi un secret, însă cert este că nu a durat mult până când noul lichior a început să fie comercializat. În 1807 a fost vândut pentru prima dată acest bitter englezesc, care promitea proprietăți digestive revoluționare, sub forma unei băuturi pe care consumatorii o puteau savura cu plăcere.

 

Băutura a câștigat rapid simpatia publicului local, dar succesul nu avea să se oprească aici. În 1834, Becherovka începuse deja să fie exportată și în alte țări, numărându-se printre cele mai populare produse exportate din Cehoslovacia socialistă.

 

După moartea lui Josef, fiul său Jan preia conducerea afacerii, care atinge apogeul prosperității sub îndrumările sale vreme de 40 de ani. Acesta a construit o nouă fabrică în Steinberky și a impus ritmul inovațiilor care au făcut din Becherovka un bitter recunoscut la nivel mondial.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.