Brands

Beefeater

Beefeater

Beefeater este un gin englezesc, unic prin mixul botanic care îi oferă savoarea  și personalitatea. Istoria brandului datează de mai bine de 150 de ani, momentul de început fiind marcat prin achiziționarea unei distilerii de către fondatorul Beefeater, James Burrough. Distileria era proprietatea familiei Taylor încă din anul 1820 și era situată pe strada Cale, în Chelsea. De profesie farmacist, James cumpără distileria pentru 400£ și începe să producă diverse băuturi alcoolice, continuând practicile fostului proprietar. În următorii ani, creează mai multe branduri de băuturi de succes, lăsând totuși loc experimentării și inovației, practici ce l-au făcut să creeze Beefeater, brandul emblematic al afacerii.

 

În 1908, producția de mută în Hutton Road, în Lambeth, păstrând numele inițial al distileriei pentru a conserva reputația deja construită. Astfel, procesul de producție este îmbunătățit prin folosirea unor echipamente performante. După 50 de ani, compania este în plină ascensiune, astfel că, pentru a face față cererii crescute, trece printr-o nouă mutare. Așadar, districtul Kennington din Londra avea să fie noua casă a brandului și cea care a dăinuit până în prezent.

 

Ceea ce face ca Beefeater să fie un gin cu adevărat deosebit este faptul că în compoziția sa se regăsesc nouă esențe diferite: ienupăr, rădăcină de angelică, semințe de angelică, semințe de coriandru, lemn dulce, migdale, rădăcină de stânjenel, portocale de Sevilla și coajă de lămâie, fiind astfel un London Dry Gin remarcabil.

 

Spiritul londonez este astfel redat atât prin aromele care îl compun, prin istoria și originea brandului, dar și simbolic, prin însuși numele brandului. Acesta este un omagiu adus în cinstea gărzilor ceremoniale care flanchează Tower of London, făcând astfel referire la istoria și la emblemele ce definesc Londra, care sunt celebrate cu fiecare pahar de Beefeater savurat.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.