Brands

Beluga

Beluga

Beluga este brandul de vodka din inima Rusiei ce a cucerit gustul celor pasionați de experiențele oferite de acest tip de băutură. Anul 2002 a marcat crearea primei sticle din vodka Beluga, care a cunoscut faima odată ce a ieșit pe porțile distileriei, pe data de 13 decembrie.

De atunci, Beluga s-a impus în industrie ca o vodka ultra-premium, destinată acelei nișe de consumatori care preferă rafinamentul și doresc să își completeze poziția socială în compania unei băuturi de lux. Pentru a accentua exclusivismul care o caracterizează, pe fiecare sticlă de vodka Beluga tronează cu mândrie logo-ul ce portretizează un sturion, simbol pentru rafinament și calitate prin asocierea acestuia cu caviarul. De altfel, icrele negre sunt și felul de mâncare sugerat pentru a fi consumat alături de Beluga.

Este o vodka sofisticată atât prin statutul pe care l-a construit, cât și prin sortimentele deosebite și procesul de preparare special. Beluga este creată, nu făcută (citând astfel declarația branului) în distileria Mariinsk, ce datează încă din anul 1900. Distileria se află în inima Siberiei, acolo unde se bucură de aerul proaspăt, mediul curat și pământurile Rusiei sălbatice. Apa pură, folosită pentru a crea vodka, provine dintr-o rețea de puțuri subterane, având proprietățile perfecte pentru a obține calitatea Beluga. De asemenea, grâul folosit provine din culturile adânc înrădăcinate în stepa rusească, trecând printr-un proces de uscare, curățare și germinare ce îi asigură mai apoi fermentarea corespunzătoare.

Băutura este distilată într-un proces în cinci etape pentru a ajunge la nivelul de puritate conform standardelor cu care Beluga și-a obișnuit consumatorii. În funcție de sortiment, este filtrată folosind bumbac, cărbune sau quartz și înnobilată cu note subtile de miere, sirop de zahăr, căpșune, vanilină sau alte arome. Cum fiecare sortiment capătă astfel propria poveste, la fel se întâmplă și cu perioada în care vodka se odihnește înainte de a fi îmbuteliată: între 30 și 90 de zile, timp în care se pregătește să își delecteze consumatorii cu savoarea și calitatea inconfundabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.