Retete Cocktailuri

Brazilian Touch

Brazilian Touch

Ingrediente:

60 ml Sagatiba Cachaça

https://42years.ro/sagatiba-cristalina-38-0-7l/

1 Lime tăiate în felii mici

4 linguriţe de zahăr

Cuburi de gheaţă

Lime twist

Mod de preparare:

Presaţi uşor feliile de lime alături de zahăr.

Adaugaţi 60 ml de Sagatiba Cachaça.

Adaugaţi cuburile de gheaţă.

Amestecaţi delicat în shaker timp de 20-30 de secunde.

Puneţi conţinutul într-un pahar frapat cu tot cu cuburile de gheaţă din shaker.

Garnisiţi la final cu lime twist.

Povestea din spatele cocktailului:

Ca în cazul majorităţii băuturilor, originea Caipirinha este incerta. Cea mai credibilă legendă datează din anul 1918, în provincia Alentejo din Portugalia, când ingredientul principal (Aguardiente de Cana) era amestecat cu suc de lămâie, usturoi şi miere pentru a-i însănătoşi pe bolnavii care sufereau de Gripa Spaniolă. Aguardiente de Cana este un strămoşul băuturii Cachaça, extrem de populară în Brazilia, considerată bautura naţională. Produsă după un proces similar cu cel al romului, cachaça este obţinută din sucul trestiei de zahăr şi nu din melasă, ceea ce în conferă un gust foarte proaspăt, fructat şi răcoritor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.