Povestea Ca’ De’ Medici s-a conturat in paralel cu evolutia Lambrusco-ului. Inca de la aparitia ei, la inceputul anilor 1900, ferma Ca’ De’ Medici a fost administrata intotdeauna de aceeasi familie, cea a fondatorului Remigio Medici, mostenirea culturii vinului transmitandu-se din tata in fiu. In afara de Lambrusco, ferma produce si alte tipuri de spumante, cum ar fi Malvasia Dolce si un cupaj de Lambrusco si Cabernet – Oblio. Aici, sunt produse mai multe tipuri de Lambrusco: Dolce, S. Giacomo si Terra Calda. Ca’ De’ Medici produce 250.000 de sticle de vin intr-un an. Instalatiile de ultima ora au capacitatea de a stoca intr-o stare perfecta cantitati foarte mari de vin, pana cand acestea pot fi supuse procesului de efervescenta. Principalul angajament al Ca’ De’ Medici este acela de a continua sa investeasca in calitate cu ajutorul cercetarii stiintifice constante cu privire la cele mai bune tehnologii de productie si avand grija sa selecteze cei mai buni struguri si cele mai bune regiuni pentru cresterea podgoriilor de Lambrusco.
Ca’ De Medici ~ Lambrusco Rosso Terra Calda
60,00 lei
Un vin spumant rosu-rubiniu inchis. Nasul are caracter persistent si fructat. Gustul este corpolent, matasos, cu taninuri usoare. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: antipasti, charcuterie, paste, pizza, porc. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor rosii, cu maceratie de lunga durata, urmata de metoda Charmat in tancuri de inox, cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
SKU: 10907
Categorii: Spumant, Vinuri
Etichete: Ancellotta, Ca' De Medici, cabernet, Emilia-Romagna, italia, Lambrusco, Lambrusco Salamino, Malbo Gentile, rosso, rosu, spumant, Terra Calda, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Ca' de Medici |
Alcool | 11,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 8°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Sauvignon Blanc
40,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc din colectia Dealu' Negru se remarca printr-o culoare stralucitoare verzuie cu reflexii aurii. Olfactiv, vinul se deschide generos in straturi aromatice, ce aduna arome si senzatii de pomelo, flori de soc, fructul pasiunii, limeta, agrise si mango. Pe palat vinul denota un corp generos, plin, rotund, elegant si dublat de virilitate si sustinut de aciditatea specifica zonei. Postgustul este lung ce lasa ca impresii finale forta si prospetimea.
Purcari ~ Negru de Purcari
89,00 lei
Negru de Purcari este regele vinurilor rosii – nobil, cu o structura bogata si un buchet desavarsit. Cu o culoare rosie-caramizie, se remarca printr-un buchet complex si intens, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine - ce se dezvolta in timp, dublate pe final de arome fine de mirodenii si sofran. Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intalnite in buchet, cu note ample de taninuri delicate si cu un postgust senzual, de lunga durata. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate cu mucegai nobil, rulada de cerb la cuptor, umpluta cu smochine, rulada de fazan cu piure de castane. Vinul a fost obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala si maturat timp de 18 luni in baricuri din lemn de stejar frantuzesc. Recomandam aerarea vinului in decantor timp de cel putin o ora inainte de consum.
Purcari ~ Maluri de Prut
44,00 lei
Acest vin reunește tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Feteasca Neagra si Rara Neagra au dat nastere unui vin cu un caracter puternic, dar in același timp, foarte fin. ”Maluri de Prut”prezinta o culoare rosie intensa cu nuante rubinii. Se distinge prin aroma fina predominata de fructe de padure si stafide, urmat de accente de vanilie. Gustul bogat, plin de vigoare imbina armonios notele de visina si prune uscate, trecand intr-un postgust prelung si echilibrat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne de vita sau porc si preparate din carne de miel la gratar.
Purcari ~ Ice Wine
85,00 lei
Purcari Icewine – un duet si un duel intre foc si gheata, o experienta complexa, un vin emotionant si provocator. Are o culoare aurie lucioasa, cu adevarat festiva. Aromele sunt complexe, cu nuante de miere si fructe dulci ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome fine de mirodenii si fructe exotice. Gustul dulce si catifelat prezinta note profunde, dar delicate de stejar. Postgustul, remarcabil de persistent, ii confera vinului un rafinament deosebit. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: desert cu crema Chantilly si fructe tropicale proaspete, branzeturi cu mucegai albastru sau foie gras.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.