In 1872, o casa cu subsol situata in Lugana – Sermione ia numele de Fratt. Aceasta este prima atestare istorica a companiei Ca’ dei Frati. In urma cu mai bine de 150 de ani, Felice Dal Cero, fiul lui Domenico (cultivator in Montecchia Crosara, Verona), simtind potentialul zonei viticole, se muta in Lugana di Sirmione. Dupa 30 de ani de munca in vie, in pivnita, in 1969 fiul sau, Pietro, ia parte la nasterea primei etichete a cramei Ca’ dei Frati. In 2012, Pietro lasa mostenire afacerea sotiei sale Rosa si copiilor Igino, Gian Franco si Anna Maria, care conduc compania cu aceeasi pasiune si determinare. Noua vie, Luxinum, cumparata in Valpolicella, este si o intoarcere la origini, unde a inceput totul. Respectul reciproc, unitatea familiei, rolurile bine definite si legatura cu terenurile de pe malul lacului Garda, sunt puterea reala a familiei Dal Cero.
Ca dei Frati ~ Pietro dal Cero Amarone della Valpolicella 2012
389,00 lei
Un vin rosu-rubiniu intens. Buchetul este intens si bine conturat, cu note bogate de cirese negre, ciocolata si condimente dulci. Gustul are corpolenta plina si textura matasoasa, cu arome balsamice, de trandafiri, anason si menta salbatica. Dezvolta pe final note tertiare subtile de cafea si tutun dulce. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: barbeque, branzeturi, porc, vanat, vita. Stil de vinificare: Strugurii au fost lasati la uscat pentru 4 luni inainte de macerarea prelungita in inox. Maturat pentru 24 luni in butoaie mici de stejar, urmate de 12 luni in inox si de alte 24 de luni in sticla.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Ca dei Frati |
Alcool | 16% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 15 – 18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |