Cantina Santa Maria La Palma este una dintre cele mai vechi si mai mari crame din Sardinia. Radacinile acestei cooperative, din care fac parte 300 de membri, merg pana la sfarsitul anilor ’50, cand guvernul italian a improprietarit mai multi fermieri pentru dezvoltarea zonei. Totul a inceput in 1946, in regiunea agricola Nurra, care a fost impartita fermierilor locali, ca urmare a Reformei Agrare, implementata in Sardinia. In 1959, 100 de fermieri hotarasc sa formeze o cooperativa, luand nastere astfel Cantina Santa Maria la Palma. Astazi, trecutul si viitorul se combina cu ajutorul tehnlogiei de ultima generatie folosita de aceasta crama, care a pariat pe mariajul dintre traditie si inovatie pentru a scoate in evidenta caracteristicile solului local. Plantatiile de vita de vie se intind pe 700 de hectare, vinurile obtinute fiind realizate cu mare dedicatie si pasiune. De-a lungul timpului, reprezentantii cramei au hotarat sa aloce mai mult spatiu soiurilor ce definesc traditia sarda: Cannonau si Vermentino, insa in plantatie mai exista si soiurile Monica si Cagnular.
Cantina Santa Maria La Palma ~ Aragosta Vino Spumante Brut
45,00 lei
Un vin spumant galben-pai, cu perlaj lung. Nasul este intens, cu note de fructe albe si coaja de paine. Gustul este proaspat, elegant, cu final lung. Temperatura de servire: 6-8 °C. Asocieri culinare: crustacee, fructe de mare, homar, peste, sushi. Obtinut prin metoda Charmat din struguri Vermentino, culesi si selectati manual.
SKU: 10939
Categorii: Spumant, Vinuri
Etichete: alb, Aragosta Vino Spumante Brut, Cantina Santa Maria La Palma, italia, spumant, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Cantina Santa Maria La Palma |
Alcool | 13% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 6-8°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Maluri de Prut
44,00 lei
Acest vin reunește tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Feteasca Neagra si Rara Neagra au dat nastere unui vin cu un caracter puternic, dar in același timp, foarte fin. ”Maluri de Prut”prezinta o culoare rosie intensa cu nuante rubinii. Se distinge prin aroma fina predominata de fructe de padure si stafide, urmat de accente de vanilie. Gustul bogat, plin de vigoare imbina armonios notele de visina si prune uscate, trecand intr-un postgust prelung si echilibrat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne de vita sau porc si preparate din carne de miel la gratar.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Ikel ~ Chardonnay
33,00 lei
Eticheta de Chardonnay din colectia Ikel impresioneaza de la inceput printr-o culoare “festiva” galben deschisa cu nuante verzui si arome de fructe exotice. Gustul este proaspat, echilibrat cu note finale usor picante. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se asociaza minunat cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Pinot Noir Wild Yeast
60,00 lei
In pahar vinul are o culoare rosie deschisa, rubinie, ulterior dezvaluind la nivel olfactiv note proaspete de cirese si visine, precum si note "decandente" de muscata, urzica si carne de vita caramelizata. In timp ce pe palat impresioneaza prin eleganta, delicatete si tinuta moale si catifelata. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: steak de vita in sange, cotlet de berbecut sau branzeturi maturate.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.
Purcari ~ Freedom Blend
38,00 lei
"Freedom Blend" este expresia spiritului liber, un asamblaj curajos, plin de caracter, din trei soiuri de struguri reprezentativi pentru trei regiuni. Are inima Georgiei (Saperavi), terroir-ul din Republica Moldova (Rara Neagra) si spiritul liber din Ucraina (Bastardo). Are o culoare rubinie intensa, cu reflexe migdalate. Buchetul este complex, dominat de visine, mure si coacaze este completat de prune uscate, piper rosu si note savuroase de lemn umed si piele. Gustul plin si fructos surprinde prin eleganta si rafinament si este continuat de un postgust lung si catifelat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne rosie, antreuri cu branzeturi maturate sau deserturi cu ciocolata neagra. Vinul a fost maturat in baricuri din stejar frantuzesc timp de un an. Recomandam aerarea vinului in decantor pentru o perioada de cel putin jumatate de ora inainte de consum.