Billecart-Salmon este una dintre putinele case de Champagne care mai sunt detinute de familia fondatoare si a fost infiintata in 1818 de Nicolas-François Billecart. In ceea ce priveste recolta, unul dintre aspectele distinctive ale Billecart-Salmon este filosofia brandului conform careia o recolta timpurie produce sampanii mai elegante si mai delicate. Se urmareste obtinerea unei structuri elegante si puternic acidulate, in defavoarea unui volum alcoolic ridicat pe post de conservant, si, prin urmare, strugurii nu se culeg niciodata dupa ce au trecut de un volum alcoolic de 10%. O alta caracteristica definitorie a Billecart-Salmon e practica lor de dubla decantare la rece, pe care au inceput sa o foloseasca in 1952. Aceasta practica elimina drojdiile salbatice si orice alte elemente nedorite, fara a utiliza enzime sau procedee precum filtrarea ori centrifugarea. Incepand cu anul 2001, Billecart-Salmon a mutat procesul de vinificare intr-o crama noua, despre care se spune ca este cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din intreaga regiune Champagne. Complexitatea si precizia care caracterizeaza munca de vinificare a lui François Domi a obligat familia sa foloseasca toate resursele disponibile pentru a crea mediul perfect pentru producerea acestor sampanii cu adevarat exceptionale. Capacitatea de a realiza 75 de micro-fermentatii simultan, ii permite lui Domi sa pastreze multe dintre parcele separate pana la faza de amestecare. Majoritatea strugurilor Billecart-Salmon provine dintr-o podgorie mica, iar cantitatea astfel obtinuta este suplimentata cu struguri cumparati de pe Valea Marnei si din Montagne de Reims.
Champagne Billecart-Salmon ~ Brut Reserve
245,00 lei
Brut Reserve este un vin spumant galben-pai cu reflexii aurii-verzui, perlaj fin si lent, spuma persistenta si abundenta. Nasul este proaspat, floral, cu note de fructe si pere coapte. Gustul este consistent, cu prospetime si buchet bogat. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, crustacee, fructe de mare, homar, peste, sushi. Vinificat prin metoda traditionala.
SKU: 10985
Categorii: Sampanie, Vinuri
Etichete: alb, Brut Reserve, champagne, Champagne Billecart-Salmon, chardonnay, franta, Pinot Meunier, Pinot Noir, spumant, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Champagne Billecart-Salmon |
Alcool | 12% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 6 – 10°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Ikel ~ Chardonnay
33,00 lei
Eticheta de Chardonnay din colectia Ikel impresioneaza de la inceput printr-o culoare “festiva” galben deschisa cu nuante verzui si arome de fructe exotice. Gustul este proaspat, echilibrat cu note finale usor picante. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se asociaza minunat cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Purcari ~ Vinohora Alb Feteasca Alba & Chardonnay
44,00 lei
Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Republica Moldova si soiuri clasice internationale. Blendul alb reprezinta o hora vinicola moldo-franceza, ce combina autenticitatea si eleganta de Feteasca Alba cu forta si corpolenta unui Chardonnay clasic. Vinohora in Alb va invita la un dans ametitor cu note proaspete de lamaie verde, pere si flori de anason, ce se vor dezvalui treptat in gust delicat de iasomie, praline si cocos.
Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: bucate din peste, fructe de mare sau deserturi ușoare.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Pinot Noir Wild Yeast
60,00 lei
In pahar vinul are o culoare rosie deschisa, rubinie, ulterior dezvaluind la nivel olfactiv note proaspete de cirese si visine, precum si note "decandente" de muscata, urzica si carne de vita caramelizata. In timp ce pe palat impresioneaza prin eleganta, delicatete si tinuta moale si catifelata. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: steak de vita in sange, cotlet de berbecut sau branzeturi maturate.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.