Billecart-Salmon este una dintre putinele case de Champagne care mai sunt detinute de familia fondatoare si a fost infiintata in 1818 de Nicolas-François Billecart. In ceea ce priveste recolta, unul dintre aspectele distinctive ale Billecart-Salmon este filosofia brandului conform careia o recolta timpurie produce sampanii mai elegante si mai delicate. Se urmareste obtinerea unei structuri elegante si puternic acidulate, in defavoarea unui volum alcoolic ridicat pe post de conservant, si, prin urmare, strugurii nu se culeg niciodata dupa ce au trecut de un volum alcoolic de 10%. O alta caracteristica definitorie a Billecart-Salmon e practica lor de dubla decantare la rece, pe care au inceput sa o foloseasca in 1952. Aceasta practica elimina drojdiile salbatice si orice alte elemente nedorite, fara a utiliza enzime sau procedee precum filtrarea ori centrifugarea. Incepand cu anul 2001, Billecart-Salmon a mutat procesul de vinificare intr-o crama noua, despre care se spune ca este cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din intreaga regiune Champagne. Complexitatea si precizia care caracterizeaza munca de vinificare a lui François Domi a obligat familia sa foloseasca toate resursele disponibile pentru a crea mediul perfect pentru producerea acestor sampanii cu adevarat exceptionale. Capacitatea de a realiza 75 de micro-fermentatii simultan, ii permite lui Domi sa pastreze multe dintre parcele separate pana la faza de amestecare. Majoritatea strugurilor Billecart-Salmon provine dintr-o podgorie mica, iar cantitatea astfel obtinuta este suplimentata cu struguri cumparati de pe Valea Marnei si din Montagne de Reims.
Champagne Billecart-Salmon ~ Brut Vintage 2004
365,00 lei
O sampanie cu o culoare galben-aurie, cu perlaj abundent si dinamic. Nasul este intens, cu note de fructe de livada, citrice, briose si unt proaspat. Gustul este bogat, cu arome de fructe proaspete (gutui, piersici, caise, nectarine), textura plina si completa, cu final si aciditate intense. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carne alba, charcuterie, crustacee, homar, peste, risotto. Vinificat prin metoda traditionala.
SKU: 10988
Categorii: Sampanie, Vinuri
Etichete: 2004, alb, brut, champagne, Champagne Billecart-Salmon, chardonnay, franta, Pinot Noir, spumant, vin, vintage
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Champagne Billecart-Salmon |
Alcool | 12% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 10-12°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Purcari ~ Freedom Blend
38,00 lei
"Freedom Blend" este expresia spiritului liber, un asamblaj curajos, plin de caracter, din trei soiuri de struguri reprezentativi pentru trei regiuni. Are inima Georgiei (Saperavi), terroir-ul din Republica Moldova (Rara Neagra) si spiritul liber din Ucraina (Bastardo). Are o culoare rubinie intensa, cu reflexe migdalate. Buchetul este complex, dominat de visine, mure si coacaze este completat de prune uscate, piper rosu si note savuroase de lemn umed si piele. Gustul plin si fructos surprinde prin eleganta si rafinament si este continuat de un postgust lung si catifelat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne rosie, antreuri cu branzeturi maturate sau deserturi cu ciocolata neagra. Vinul a fost maturat in baricuri din stejar frantuzesc timp de un an. Recomandam aerarea vinului in decantor pentru o perioada de cel putin jumatate de ora inainte de consum.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
43,00 lei
Asamblajul din Cabernet Sauvignon si Merlot din colectia Autentic este un vin rosu sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din arealul Codrilor Moldovei. Splendoarea sa poate fi observata inca de la inceput in culoarea rosie granat, dar si in buchetul plin de arome de coacaze negre si prune uscate. Gustul te fascineaza de la prima intalnire, datorita texturii catifelate, corpului robust si a postgustului in care se simt note finale de migdale si visine. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se asociaza perfect cu carnea rosie, branzeturile maturate, BBQ sau ciocolata neagra.
Purcari ~ Rara Neagra de Purcari
38,00 lei
Culoarea rubinie, cu tenta de rodie, e acompaniata de o aroma complexa, cu accente de ciocolata si prune. Gustul plin, catifelat, cu arome de fructe uscate si vanilie trece lin intr-un postgust cu nuante fine de stejar. Temperatura de servire: 18 - 20 °С. Asocieri culinare: bucate calde din carne precum biftecul de porc, snitelul suculent sau carnea de vitel la cuptor, dar si bucatele preparate la gratar. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Maturat timp de 6 luni in barrique frantuzesc de stejar.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Purcari ~ Negru de Purcari
89,00 lei
Negru de Purcari este regele vinurilor rosii – nobil, cu o structura bogata si un buchet desavarsit. Cu o culoare rosie-caramizie, se remarca printr-un buchet complex si intens, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine - ce se dezvolta in timp, dublate pe final de arome fine de mirodenii si sofran. Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intalnite in buchet, cu note ample de taninuri delicate si cu un postgust senzual, de lunga durata. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate cu mucegai nobil, rulada de cerb la cuptor, umpluta cu smochine, rulada de fazan cu piure de castane. Vinul a fost obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala si maturat timp de 18 luni in baricuri din lemn de stejar frantuzesc. Recomandam aerarea vinului in decantor timp de cel putin o ora inainte de consum.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.