Billecart-Salmon este una dintre putinele case de Champagne care mai sunt detinute de familia fondatoare si a fost infiintata in 1818 de Nicolas-François Billecart. In ceea ce priveste recolta, unul dintre aspectele distinctive ale Billecart-Salmon este filosofia brandului conform careia o recolta timpurie produce sampanii mai elegante si mai delicate. Se urmareste obtinerea unei structuri elegante si puternic acidulate, in defavoarea unui volum alcoolic ridicat pe post de conservant, si, prin urmare, strugurii nu se culeg niciodata dupa ce au trecut de un volum alcoolic de 10%. O alta caracteristica definitorie a Billecart-Salmon e practica lor de dubla decantare la rece, pe care au inceput sa o foloseasca in 1952. Aceasta practica elimina drojdiile salbatice si orice alte elemente nedorite, fara a utiliza enzime sau procedee precum filtrarea ori centrifugarea. Incepand cu anul 2001, Billecart-Salmon a mutat procesul de vinificare intr-o crama noua, despre care se spune ca este cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din intreaga regiune Champagne. Complexitatea si precizia care caracterizeaza munca de vinificare a lui François Domi a obligat familia sa foloseasca toate resursele disponibile pentru a crea mediul perfect pentru producerea acestor sampanii cu adevarat exceptionale. Capacitatea de a realiza 75 de micro-fermentatii simultan, ii permite lui Domi sa pastreze multe dintre parcele separate pana la faza de amestecare. Majoritatea strugurilor Billecart-Salmon provine dintr-o podgorie mica, iar cantitatea astfel obtinuta este suplimentata cu struguri cumparati de pe Valea Marnei si din Montagne de Reims.
Champagne Billecart-Salmon ~ Brut Vintage 2006
355,00 lei
O sampanie galben-aurie, cu perlaj abundent si dinamic. Nasul este intens, cu note de fructe de livada, citrice, briose si unt proaspat. Gustul este bogat, cu arome de fructe proaspete (gutui, piersici, caise, nectarine), textura plina si completa, cu final si aciditate intense. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carne alba, charcuterie, crustacee, homar, peste, risotto. Vinificat prin metoda traditionala.
SKU: 10989
Categorii: Sampanie, Vinuri
Etichete: 2006, alb, brut, champagne, Champagne Billecart-Salmon, chardonnay, franta, Pinot Noir, spumant, vin, vintage
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Champagne Billecart-Salmon |
Alcool | 12% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 10-12°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.
Jelna ~ Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc
32,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc este un vin stralucitor, avand o culoare verzuie. Nasul abunda in note generoase de ardei gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul "scent de pipi du-chat". Gustul prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: fillet de cod cu sparanghel, salate cu crustacee sau branzeturi tinere.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Pinot Noir Wild Yeast
60,00 lei
In pahar vinul are o culoare rosie deschisa, rubinie, ulterior dezvaluind la nivel olfactiv note proaspete de cirese si visine, precum si note "decandente" de muscata, urzica si carne de vita caramelizata. In timp ce pe palat impresioneaza prin eleganta, delicatete si tinuta moale si catifelata. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: steak de vita in sange, cotlet de berbecut sau branzeturi maturate.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Ikel ~ Saperavi
38,00 lei
Saperavi este un soi foarte cautat si apreciat. Vinul are o culoare rubinie intensa si se remarca printr-o aroma fina si complexa cu accente de prune uscate, fructe coapte si ciocolata. Iar gustul il completeaza cu note bogate de fructate negre, in timp ce postgustul este condimentat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparatele din carne rosie, ciuperci la gratare sau chiar cu legume proaspete.
Purcari ~ Ice Wine
85,00 lei
Purcari Icewine – un duet si un duel intre foc si gheata, o experienta complexa, un vin emotionant si provocator. Are o culoare aurie lucioasa, cu adevarat festiva. Aromele sunt complexe, cu nuante de miere si fructe dulci ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome fine de mirodenii si fructe exotice. Gustul dulce si catifelat prezinta note profunde, dar delicate de stejar. Postgustul, remarcabil de persistent, ii confera vinului un rafinament deosebit. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: desert cu crema Chantilly si fructe tropicale proaspete, branzeturi cu mucegai albastru sau foie gras.