Brands

Chapter 7

Chapter 7

Chapter 7 este un brand de whisky de inspirație scoțiană, lansat în anul 2014 și având la bază o idee inedită. Pasiunea și curiozitatea l-au determinat pe Selim Evin să exploreze lumea whisky-ului. Astfel, misiunea Chapter 7 este să descopere sortimente impresionante de whisky, de la diverse distilerii din Scoția sau Irlanda, pe care mai apoi le combină în moduri inedite. Chapter 7 face asta în mod independent, nu din dorința de a realiza combinațiile care ar putea să se vândă cel mai bine, ci pentru a realiza o antologie a whisky-urilor exceptionale.

La baza procesului stă întotdeauna experimentarea, ceea ce face ca Chapter 7 să fie unic, special și îndrăzneț, dezvăluind sortimente atipice de whisky. În principal, brandul folosește cask strength single malt, fără a folosi procesul de filtrare la rece și fără să adauge coloranți, păstrând astfel caracteristicile originale și naturale ale whisky-ului.

Designul minimalist al sticlei este inspirat de scrisul regăsit în distilerii și pe butoaiele de whisky, iar simbolistica numelui este cu totul specială și plină de poveste. “Chapter” (capitol) face referire la faptul că fiecare whisky este creat ca un capitol, în timp ce cifra 7 este inspirată din piesa de teatru “As you like it”, scrisă de Shakespeare. Astfel, monologul în care se vorbește despre cele 7 etape din viața unui bărbat a fost sursa de inspirație pentru alegerea numelui brandului, servind ca o metaforă pentru stadiile de evoluție prin care trece un whisky de-a lungul timpului.

Din 2014 până în 2020, Chapter 7 a scos la lumină 45 de ediții diverse de whisky: tânăr, bătrân, foarte cunoscut sau mai puțin cunoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.