Chateau Minuty a devenit un nume celebru in regiunea Provence inca din momentul constructiei sale, la mijlocul secolului al XIX-lea, insa din momentul preluarii sale de catre Gabriel Farnet (bunicul actualilor proprietari), in 1936, domeniul a inceput sa fie recunoscut drept una dintre proprietatile etalon ale regiunii. Astazi, Jean-Etiene si Francois conduc domeniul, ducand mai departe valorile familiei, concentrandu-se pe cresterea continua a calitatii. Cei doi au scazut cantitatea de struguri produsa la hectar, au construit o noua crama, au inlocuit plantatiile de Carignan si Ugni Blanc cu Grenache Noir si Vermentino. Stilul de vinificatie abordat i-a transformat in “pioneri” ai vinurilor rose, prin folosirea tehnicii “pressurage direct”. Acest procedeu presupune fractionarea mustului si separarea ravacului, a mustului care se obtine fara presare, doar cu ajutorul greutatii strugurilor, si fermentarea acestuia pentru obtinerea unor vinuri cu o textura somptuoasa si eleganta. Plantatiile de vita de vie Chateau Minuty se intind pe 80 de hectare, cu un relief deluros, aflate chiar langa localitatea Gassin, in centrul peninsulei Saint Tropez. Strugurii beneficiaza de o cantitate de lumina ideala, ce asigura o calitate si maturitate perfecta. In vie, Chateau Minuty are o abordare traditionalista, cu prelucrare mecanica a solului, fara utilizare de erbicide sau pesticide.
Chateau Minuty ~ Rose et Or 2019
127,00 lei
Un vin roz pal care se remarca prin reflexii cristaline. Nasul prezinta note intense de citrice si flori albe. Gustul este complex, cu o prospetime intensa si finete ce ofera arome de grepfrut roz si piersica alba. Temperatura de servire: 8-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, crustacee, fructe de mare, mancare asiatica, peste, salate. Stil de vinificare: Fermentat alcoolic la 14 °C.
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Chateau Minuty |
Alcool | 12,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rose |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 8-10°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon rose
38,00 lei
Vin de calitate rose sec, produs din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei, dupa o tehnologie speciala. Vinul ne incanta cu o culoare stralucitoare, profunda si vibranta. Pe scurt, este un rose trandafiriu incantator acompaniat de o aroma proaspata in care predomina notele de fructe de padure, in special murele si zmeura. Are un gust sec, delicat si suav care incanta printr-un echilibru perfect. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: salate, branzeturi proaspete, peste sau fructe de mare.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.