Brands

Cîroc

Cîroc

Cîroc este un brand premium de vodka, fondat în Franța în anul 2003, de către Jean-Sebastien Robiquet, descendent al unei familii cu tradiție în prepararea vinului. De altfel, acesta este și cadrul care face din Cîroc o vodka cu adevărat originală.

Cîroc este o vodka inedită, ce nu este fabricată cu ingrediente tradiționale, precum grâu sau porumb, ci din struguri. În prepararea acesteia se folosesc două soiuri de struguri franțuzești: mauzac blanc și ugni blanc. Însă, pe lângă ingredientul inedit care stă la baza Cîroc, un alt aspect atrage atenția și completează povestea fascinanță. Strugurii folosiți sunt culeși în timpul iernii, când încă se află în stare de înghețare.

Cîroc își trage cu mândrie rădăcinile din Franța și însuși numele brandului este inspirat din arta viticulturii, păstrând cu mândrie identitatea acestei băuturi cu totul speciale. Cîroc este, în fapt, o combinație între cuvântul “cime”, care înseamnă vârf sau culme, și “roche”, care se traduce ca piatră. Astfel, această reuniune dintre cele două cuvinte face referire la viile din regiunea Gaillac, poziționate la altitudini mari și cele care dau rodul soiului de struguri mauzac.

Pentru a obține vodka Cîroc, sucul este extras din culturile de struguri și lăsat apoi să treacă printr-un proces de fermentare timp de aproximativ două săptămâni. Astfel, se obține o aromă puternică de struguri și, odată ce fermentația este gata, începe procesul de distilare în cinci etape, la finalul căriia se obține vodka. Prin acest proces, vodka Cîroc capătă claritatea și aroma pentru care este recunoscută în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.