Brands

Courvoisier

Courvoisier

Multe povești încărcate de istorie se leagă de numele Courvoisier, unul dintre cele mai apreciate branduri de coniac premium la nivel mondial. Istoria Courvoisier a început în Paris, în anul 1809. Într-o suburbie numită Bercy, Emmanuel Courvoisier și Louis Gallois (primarul regiunii) au deschis o companie de vin și alte băuturi alcoolice. Cu timpul, aceștia au deveniti tot mai cunoscuți printre iubitorii de brandy și, la doar doi ani distanță, au avut onoarea să primească o vizită din partea lui Napoleon Bonaparte. Liderul Franței, fascinat de experiența avută la compania celor doi, a hotărât atunci să aline greutățile soldaților care luptau în războaiele conduse de el, delectându-i în fiecare dimineață cu un pahar de brandy.

Legenda spune chiar că Napoleon, forțat să plece în exil, a luat cu el câteva butoaie de coniac pe insula St. Helena. Luxosul coniac i-a cucerit pe membrii britanici ai echipajului cu care Napoleon a călătorit, aceștia fiind și cei care l-au botezat “Brandy-ul lui Napoleon” (“The Brandy of Napoleon”).

În 1828, Felix Courvoisier și Jules Gallois, fii celor doi fondatori, au avut intuiția de a dezvolta și a perfecționa calitatea produsului ce îi făcuse deja faimoși, iar asta nu s-ar fi putut face decât printr-un mai bun control asupra procesului de preparare. Astfel, au decis să mute producția în orașul Jarnac, în provincia Cognac, loc care a rămas și astăzi casa brandului Courvoisier și care i-a dăruit cu adevărat titlul de cognac.

Luxul și rafinamentul au continuat să caracterizeze Courvoisier, devenind peste câțiva ani coniacul preferat al caselor regale din Danemarca, Marea Britanie și Suedia, dar și băutura cu care celebrități de seamă s-au delectat la marea deschidere a Turnului Eiffel, în 1889.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.