Crama Gabai s-a nascut din dragoste pentru vinul de calitate. Binecuvantati de Dumnezeu cu pamant bun si roditor, cu soare cald si suflet curat, vrem sa va facem partasi la frumusetea si zestrea meleagurilor dobrogene, transpuse in savoarea unui pahar de vin de la Crama Gabai.
Situata in centrul Podisului Dobrogei, in apropiere de podgoria Murfatlar, pe o suprafata de 3 ha ce confera vitei de vie conditii favorabile de crestere, Crama Gabai respecta intru totul normele si procedurile europene de producere a vinului de calitate.
De ce Gabai?
Pentru ca traditia sa mearga mai departe. Pentru ca mostenirea lasata de bunicul nostru nu este doar numele. Este si pamantul, este si sufletul, este si dragostea pentru frumos si bun. Si-a dorit ca cei care-l urmeaza sa impartaseasca aceeasi pasiune pentru vinul de calitate. Iar astazi, Crama Gabai vine sa concureze cu vinuri precum Muscat Ottonel, Riesling Italian, Feteasca Neagra sau Pinot Noir.
Dorinta noastra este aceea de a produce vinuri deosebite si pline de aroma. Vrem ca in fiecare pahar sa se regaseasca o parte din pasiunea noastra pentru lucrul bine facut, cu implicare si responsabilitate. Vrem ca cei care degusta vinurile de la Crama Gabai, sa ramana cu aroma buchetului boabelor de struguri proaspat storsi. Vrem sa zambeasca si sa-si mai doreasca. Vrem sa fie asa cum spunea si Anton Pann: “Vinul este toiagul batranetilor si nebunia tineretilor”.
Crama Gabai ~ Riesling Italian demisec 2017
37,00 lei
Tanar si nonconformist, varianta demisec pentru Riesling Italian incanta printr-o culoare galben aurie, urmata de un nas matur, unde se intalnesc arome de ananas, lime, coaja de lamaie si piersici coapte. In gust, vinul este demisec, rotund cu aciditatea crescuta specifica soiului si note finale de miere si mango.
Temperatura de servire: 7-9°C.
Asocieri culinare: paste in sos alb, branzeturi tinere sau preparate culinare din bucataria asiatica.
#editielimitata #5320
SKU: 10372
Categorii: Vinuri, Alb, Demisec, Vinuri Romanesti
Etichete: Crama, Dobrogea, editie limitata, gabai, Gabai Riesling Italian, Murfatlar, Riesling Italian, vin, vin alb, vin bun, vin demisec
Descriere
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Gabai |
Alcool | 12,50% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Romania |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 7-9°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
43,00 lei
Asamblajul din Cabernet Sauvignon si Merlot din colectia Autentic este un vin rosu sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din arealul Codrilor Moldovei. Splendoarea sa poate fi observata inca de la inceput in culoarea rosie granat, dar si in buchetul plin de arome de coacaze negre si prune uscate. Gustul te fascineaza de la prima intalnire, datorita texturii catifelate, corpului robust si a postgustului in care se simt note finale de migdale si visine. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se asociaza perfect cu carnea rosie, branzeturile maturate, BBQ sau ciocolata neagra.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Ikel ~ Chardonnay
33,00 lei
Eticheta de Chardonnay din colectia Ikel impresioneaza de la inceput printr-o culoare “festiva” galben deschisa cu nuante verzui si arome de fructe exotice. Gustul este proaspat, echilibrat cu note finale usor picante. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se asociaza minunat cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Ikel ~ Merlot & Malbec
33,00 lei
Asamblajul rosu din Merlot si Malbec incanta de la inceput printr-o culoare rosie rubinie stralucitoare, a carei seductie este completata de arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii. Postgustul este lung si catifelat, usor gemos. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se completeaza perfect cu bucatele din carne de vita sau porc si branzeturi tari.
Purcari ~ Negru de Purcari
89,00 lei
Negru de Purcari este regele vinurilor rosii – nobil, cu o structura bogata si un buchet desavarsit. Cu o culoare rosie-caramizie, se remarca printr-un buchet complex si intens, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine - ce se dezvolta in timp, dublate pe final de arome fine de mirodenii si sofran. Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intalnite in buchet, cu note ample de taninuri delicate si cu un postgust senzual, de lunga durata. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate cu mucegai nobil, rulada de cerb la cuptor, umpluta cu smochine, rulada de fazan cu piure de castane. Vinul a fost obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala si maturat timp de 18 luni in baricuri din lemn de stejar frantuzesc. Recomandam aerarea vinului in decantor timp de cel putin o ora inainte de consum.