Dealurile Ratestilor a devenit zona viticola inca de pe vremea contelui Karolyi, cand svabii stabiliti aici la inceputul anilor 1700 au plantat vie contribuind la consacrarea zonei. Solurile acide si expozitia sudica dau nastere unor vinuri albe proaspete si unor vinuri rosii echilibrate, cu potential de invechire. Strugurii provin din plantatiile de la Hodisa, iar pentru acest vin s-au cules intre 10-15 septembrie, la o acumulare de zahar de 220-230g/l. Fermentatia mustului de Pinot Noir si Merlot s-a facut in tancuri de inox, dupa o scurta macerare de 3 ore.
Produs anterior
Înapoi la produse
Lacerta ~ Cuvee IX
89,00 lei
Următorul produs
Pachet Alira ~ Champagne J. de Telmont
912,00 lei 638,00 lei
Crama Ratesti ~ Rose demisec
27,00 lei
Ratesti Rose prezinta o culoare roz somon deschis si stralucitor in stilul vinurilor de Provence, alaturi de note parfumate de capsuni coapte si zmeura, cu o efervescenta delicata. Un vin polivalent, cu arome de fructe rosii caramelizate, amplificat de zaharul residual. Temperatura de servire: 6-8°C. Se poate servi in diverse asocieri culinare precum pizza, paste sau salate cu crustacee.
SKU: 10772
Categorii: Rose, Vinuri, Vinuri Romanesti
Etichete: Crama Ratesti, Dealurile Crisanei, demisec, Maramures, merlot, Pinot Noir, Ratesti, rose, vin, vin rose
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Ratesti |
Alcool | 12,8% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rose |
Regiune | |
Tara de origine | Romania |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 6 – 8°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Vinohora Alb Feteasca Alba & Chardonnay
44,00 lei
Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Republica Moldova si soiuri clasice internationale. Blendul alb reprezinta o hora vinicola moldo-franceza, ce combina autenticitatea si eleganta de Feteasca Alba cu forta si corpolenta unui Chardonnay clasic. Vinohora in Alb va invita la un dans ametitor cu note proaspete de lamaie verde, pere si flori de anason, ce se vor dezvalui treptat in gust delicat de iasomie, praline si cocos.
Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: bucate din peste, fructe de mare sau deserturi ușoare.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Ikel ~ Saperavi
38,00 lei
Saperavi este un soi foarte cautat si apreciat. Vinul are o culoare rubinie intensa si se remarca printr-o aroma fina si complexa cu accente de prune uscate, fructe coapte si ciocolata. Iar gustul il completeaza cu note bogate de fructate negre, in timp ce postgustul este condimentat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparatele din carne rosie, ciuperci la gratare sau chiar cu legume proaspete.
Chateau Cojusna ~ Piatra Rosie Merlot, Ancellota & Alicante
48,00 lei
Piatra Rosie este un amestec nobil din struguri de Merlot, Ancellota si Alicante, recoltati si selectionati manual. Vinul are o culoare rosie intensa, acompaniata de arome elegante si complexe de cirese si fructe de padure. Se distinge prin textura moale si catifelata, urmata de un postgust lung, cu note predominante de visine si coacaze negre. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, smochine confiate, muschi de vita la cuptor garnisit cu sparangel sau cu tocanita de ciuperci in sos rosu. Vinul a fost maturat timp de cel putin 12 luni in baricuri din lemn de stejar. Recomandam aerarea in decantor a vinului pentru o perioada de cel putin o ora inainte de consum.
Purcari ~ Rara Neagra de Purcari
38,00 lei
Culoarea rubinie, cu tenta de rodie, e acompaniata de o aroma complexa, cu accente de ciocolata si prune. Gustul plin, catifelat, cu arome de fructe uscate si vanilie trece lin intr-un postgust cu nuante fine de stejar. Temperatura de servire: 18 - 20 °С. Asocieri culinare: bucate calde din carne precum biftecul de porc, snitelul suculent sau carnea de vitel la cuptor, dar si bucatele preparate la gratar. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Maturat timp de 6 luni in barrique frantuzesc de stejar.
Purcari ~ Freedom Blend
38,00 lei
"Freedom Blend" este expresia spiritului liber, un asamblaj curajos, plin de caracter, din trei soiuri de struguri reprezentativi pentru trei regiuni. Are inima Georgiei (Saperavi), terroir-ul din Republica Moldova (Rara Neagra) si spiritul liber din Ucraina (Bastardo). Are o culoare rubinie intensa, cu reflexe migdalate. Buchetul este complex, dominat de visine, mure si coacaze este completat de prune uscate, piper rosu si note savuroase de lemn umed si piele. Gustul plin si fructos surprinde prin eleganta si rafinament si este continuat de un postgust lung si catifelat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne rosie, antreuri cu branzeturi maturate sau deserturi cu ciocolata neagra. Vinul a fost maturat in baricuri din stejar frantuzesc timp de un an. Recomandam aerarea vinului in decantor pentru o perioada de cel putin jumatate de ora inainte de consum.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.