Brands

DeKuyper

DeKuyper

De Kuyper este un brand danez de lichior, a cărui istorie datează încă din anul 1695. Atunci, Petrus De Kuyper înființează, în sudul Olandei, o companie în cadrul căreia producea și comercializa butoaie destinate transportului de bere și băuturi alcoolice.

 

Prima implicare în producția de băuturi a familiei a avut loc în anul 1752, când fiul celor doi, Jan de Kuyper, schimbă profilul companiei prin achiziția unei distilerii, în orașul Schiedam. Orașul era recunoscut ca lider în producția de gin, așadar acesta a fost și cursul pe care l-a urmat familia De Kuyper. Distileria din Schiedam a fost vândută doi ani mai târziu, însă doi dintre fi lui Jan, Johannes and Pieter, reintră în afacerea distilării cumpărând o nouă distilerie în Rotterdam în 1769. Această revenire le va asigura succesul, devenind rapid cea mai mare distilerie din oraș.

 

Lucrurile nu au mers conform planului, așa că cei doi au fost nevoiți să împartă afacerea. Johannes a păstrat distileria din Rotterdam, cea care este baza brandului De Kuyper pe care îl cunoaștem azi. Afacerea va începe să prospere, Marea Britanie și Canada fiind printre cei mai mari importatori ai ginului danez.

 

În 1875, De Kuyper devine oficial marcă înregistrată și, odată cu restabilirea definitivă în orașul Schiedam, începe pavarea drumului către producția de lichior. Anul 1920 marchează startul companiei în business-ul cu lichior, iar, la doar 10 ani distanță, portofoliul avea să cuprindă aproximativ 20 de sortimente de lichior.

 

În 1995, meritele lichiorului De Kuyper sunt recunoscute la cel mai înalt nivel, primind o distincție regală din parte reginei Beatrix a Olandei chiar cu ocazia împlinirii a 300 de ani de tradiție.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.