Donnafugata a fost fondata in Sicilia, de o familie de intreprinzatori cu 160 de ani de experienta in producerea de vinuri premium. Giacomo Rallo si sotia sa, Gabriella, fiica sa, Jose, si fiul sau, Antonio, sunt implicati intr-un proiect antreprenorial cu accent pe atentia la detalii si sincronizarea oamenilor cu natura, pentru a produce vinuri care sa corespunda din ce in ce mai mult potentialului acestei zone. Aventura Donnafugata a inceput in 1983, in vechile pivnite din Marsala ale familiei Rallo si in podgoria lor din centrul Siciliei de Vest, Contessa Entellina. In 1989, Donnafugata a ajuns pe insula Pantelleria, dand drumul productiei sale de vinuri dulci. Una dintre cele mai bune crame din Italia, aclamata de criticii si pasionatii de vin de pretutindeni, Donnafugata este cunoscuta pentru gama sa de vinuri exceptionala si extrem de variata, realizata din soiuri locale cum ar fi Ansonica (sau Inzolia), Catarratto, Zibbibo si Nero d’Avola, precum si din soiuri internationale ca Viognier sau Chardonnay. Donnafugata se mandreste cu sustenabilitatea podgoriilor si a operatiunilor sale, previziunile de specialitate fiind foarte bune. In plus, in calitate de sustinator al mai multor proiecte care promoveaza creativitatea, cultura si industria vinului, producatorul Donnafugata a ales pentru vinurile sale etichete care ne duc cu gandul la niste opere de arta, iar fiecare sticla de vin spune o poveste pana la ultima picatura.
Donnafugata ~ Anthilia 2019 Sicilia Bianco
75,00 lei
Un vin galben-pai stralucitor. Buchetul este proaspat si parfumat, cu note fructate de mere, piersici, coaja de citrice si ierburi mediteraneene. Gustul etaleaza arome fructate evidente, este bine echilibrat, cu un final ce persista. Temperatura de servire: 9-11 °C. Asocieri culinare: antipasti, crustacee, homar, legume, peste. Stil de vinificare: Fermentarea are loc in cuve din otel inoxidabil la 14-16 °C. Maturare 2 luni in cuve, urmate de alte 2 luni in sticla inainte de lansare.
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Donnafugata |
Alcool | 12,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 9-11°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Dealu’ Negru by Jelna ~ Pinot Noir Wild Yeast
60,00 lei
In pahar vinul are o culoare rosie deschisa, rubinie, ulterior dezvaluind la nivel olfactiv note proaspete de cirese si visine, precum si note "decandente" de muscata, urzica si carne de vita caramelizata. In timp ce pe palat impresioneaza prin eleganta, delicatete si tinuta moale si catifelata. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: steak de vita in sange, cotlet de berbecut sau branzeturi maturate.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Sauvignon Blanc
40,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc din colectia Dealu' Negru se remarca printr-o culoare stralucitoare verzuie cu reflexii aurii. Olfactiv, vinul se deschide generos in straturi aromatice, ce aduna arome si senzatii de pomelo, flori de soc, fructul pasiunii, limeta, agrise si mango. Pe palat vinul denota un corp generos, plin, rotund, elegant si dublat de virilitate si sustinut de aciditatea specifica zonei. Postgustul este lung ce lasa ca impresii finale forta si prospetimea.
Jelna ~ Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc
32,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc este un vin stralucitor, avand o culoare verzuie. Nasul abunda in note generoase de ardei gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul "scent de pipi du-chat". Gustul prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: fillet de cod cu sparanghel, salate cu crustacee sau branzeturi tinere.
Purcari ~ Rara Neagra de Purcari
38,00 lei
Culoarea rubinie, cu tenta de rodie, e acompaniata de o aroma complexa, cu accente de ciocolata si prune. Gustul plin, catifelat, cu arome de fructe uscate si vanilie trece lin intr-un postgust cu nuante fine de stejar. Temperatura de servire: 18 - 20 °С. Asocieri culinare: bucate calde din carne precum biftecul de porc, snitelul suculent sau carnea de vitel la cuptor, dar si bucatele preparate la gratar. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Maturat timp de 6 luni in barrique frantuzesc de stejar.