Brands

Fernet Branca

Fernet Branca

Fernet Branca este un amaro italian, adică un bitter, produs în distileria Fratelli Branca. A fost formulat pentru prima dată în anul 1845, în orașul Milano, de către botanistul Bernardino Branca. Acesta a dobândit cunoștințele în mod autodidact, devenind atât de priceput încât mulți îl considerau un alchimist al plantelor. Fernet Branca a fost creat cu scopul de a fi o băutură digestivă, având numeroase proprietăți benefice pentru sănătate. Acest lucru a fost remarcat și de către părintele Nappi, care conducea spitalul local, care a recunoscut meritele Fernet Branca în tratarea problemelor digestive, a tulburărilor nervoase și chiar a holerei. Această recunoaștere oficială a făcut ca Fernet Branca să devină tot mai popular, astfel că succesul răsunător al companiei a necesitat mutarea producției într-o distilerie mai mare, pentru a face față cererii crescute.

 

Ingredientele pentru Fernet Branca erau ierburi și mirodenii aduse din vestul și estul țării și se numărau printre cele mai exotice. Misterul însă a înconjurat întotdeauna rețeta Fernet Branca. Singurele informații făcute publice sunt faptul că sunt folosite 27 de ingrediente în prepararea Fernet Branca și că 13 dintre acestea sunt ierburi și condimente. În prezent, rețeta este bine păzită de un seif, la care are acces doar președintele companiei, rețeta continuând să fie moștenită din tată în fiu.

 

Fiecare pahar de Fernet Branca dezvăluie un profil puternic, caracteristic stilului amaro, în care se disting note de pin, mentă, alături de un sortiment vast de arome botanice, care încântă simțurile.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.