Brands

G.H. Mumm

G.H. Mumm este un brand premium de șampanie, produs în Franța, în regiunea Champagne. Povestea sa este strâns legată de familia Mumm, una dintre cele mai vechi familii nobiliare germane.

 

Implicarea acestora în producerea de vin datează încă din 1761, atunci când Peter Arnold Mumm decide să își deschidă o afacere în Cologne, devenind producător și comerciant de vinuri. Cu toate acestea, brandul G.H. Mumm avea să fie creat de fiii săi, Jacobus, Gottlieb și Phillip, care, inspirați de tatăl lor, devin pionieri în industria șampaniei.

 

Cei trei frați, dovedind un spirit antreprenorial deosebit, descoperă potențialul vinurilor spumante, a căror producție era în plină dezvoltare în regiunea Champagne, așa că hotărăsc să extindă afacerea familiei în această ramură. Acest lucru s-a întâmplat în 1827, deviza fundamentală fiind orientarea asupra calității producției, exprimată prin motto-ul “Only the best” (Doar ce e mai bun).

 

Deviza familiei este pusă în aplicare prin implementarea mai multor principii care să asigure calitatea, precum supervizarea fiecărei etape a procesului, realizarea parteneriatelor cu producători renumiți de struguri sau amplasarea preselor direct în culturile de viță de vie. Toate aceste inovații și-au pus amprenta asupra produsului final, rezultând o șampanie autentică, rafinată și elegantă.

 

Șampania G.H. Mumm avea să cunoască popularitatea în întreaga lume odată ce conducerea a fost preluată de Georges Hermann Mumm, fiul unuia dintre fondatori, în anul 1852. Acesta întărește pecetea excelenței G.H. Mumm, pe care începe să o facă cunoscută prin intermediul călătoriilor sale în jurul lumii. Începând cu 1900, marile case regale ale Europei, printre care Austro-Ungaria, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia și multe altele sunt cucerite de atributele G.H. Mumm. Aprecierile la scară înaltă sunt însă încununate în anul 1904, când G.H. Mumm devine furnizorul oficial de șampanie al Casei Regale Britanice, onoare cu care se mândrește și astăzi.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.