Brands

Glenfiddich

Glenfiddich

Un vis măreț și multă ambiție au fost ingredientele care au stat la baza Glenfiddich, unul dintre cele mai apreciate whisky-uri de care te poți bucura astăzi. Visul i-a aparținut lui William Grant, care și-a dorit să creeze cel mai bun whisky, iar așa a început povestea sa și a familiei sale, chiar pe tărâmul Scoției. 

În vara anului 1886, William a reușit să își îndeplinească dorința. Ajutat de cei șapte fii și de cele două fiice, aceștia au început să construiască împreună distileria Glenfiddich, pe propriile puteri. Cărămidă cu cărămidă, visul a devenit realitate și dăinuie și astăzi, continuând să fie una dintre puținele afaceri din acest domeniu ce au rămas în continuare o afacere de familie.

Dar istoria fondării nu este singurul lucru ce impresionează la Glenfiddich. Originea sa scoțiană este completată de o identitate aparte, dată  de simbolistica numelui, care se traduce ca “valea cerbului”. Astfel, momentele petrecute în compania Glenfiddich te poartă pe meleaguri idilice, în care tradiția întâlnește natura în crearea rafinatului single malt whisky.

Fiecare sticlă de Glenfiddich prinde viață atunci când orzul atent selecționat întâlnește apa izvorului Robbie Dhu. Rezultatul întâlnește apoi atingerea cuprului, în cazanele de distilare ce își păstrează neschimbată forma încă de când distileria a fost fondată. Când totul este gata să stea la odihnă, butoaie din stejar american și spaniol, care au găzduit în trecut bourbon sau sherry, sunt gata să matureze Glenfiddich pentru a obține un whisky desăvârșit. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.