Brands

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin este brandul premium de gin produs de compania scoțiană William Grant & Sons și devenit popular în întreaga lume. Anul 1886 tronează pe eticheta fiecărei sticle de gin, marcând de fapt momentul în care William Grant, fondatorul distileriei de whisky din Speyside.

În fapt, impresionantul Hendrick’s Gin avea să fie creat începând cu anul 1990, de către Janet Sheed Roberts, ultima nepoată a vizionarului William. Se zvonește că aceasta și-a numit creația după grădinarul ei favorit. Deși a trăit 110 ani, devenind cea mai longevivă femeie din Scoția, zvonurile referitoare la inspirația numelui nu au fost confirmate niciodată.

Inspirația lui Janet a depășit însă granițele legendelor, reușind să creeze, împreună cu maestrul distilator David Stewart, un gin neobișnuit, revoluționând industria. Cei doi au început să experimenteze mixarea a două sortimente de gin, diferite datorită cazanelor speciale în care fiecare este distilat. Pentru a desăvârși rezultatul, tradiționalul gin este îmbogățit cu aroma petalelor de trandafir și cu savoarea și prospețimea castravetelui, creând astfel un gin cu adevărat inedit, neobișnuit și unic.

Licoarea este apoi îmbuteliată în sticle rotunde, de inspirație victoriană, întreaga estetică a brandului fiind un mix eclectic și suprarealist, reprezentativ pentru acea epocă. Acesta este și farmecul care învăluie Hendrick’s Gin: mereu neașteptat, neobișnuit, deosebit și cu siguranță pe piedestalul nonconformismului.

Hendrick’s Gin a fost lansat oficial în 1999, însă drumul spre popularitatea și aprecierile de care se bucură astăzi nu a fost ușor, reușind cu adevărat să se impună în industrie începând cu anul 2008. Felul unic de a face gin, savoarea specială și viziunea care a stat la baza Hendrick’s Gin fac din acesta un gin atrăgător, îmbietor și cu adevărat inedit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.