Brands

Jack Daniel’s

Jack Daniel’s

Jack Daniel’s nu este doar printre cele mai cunoscute branduri de whisky la nivel mondial, dar și unul dintre brandurile cu cea mai impresionantă istorie, încărcată de rafinament, spectaculos și povești inedite, născute în inima statului Tennesse. Jasper Newton Daniel, căci acesta era numele complet al fondatorului, a fost mintea sclipitoare din spatele brandului de whisky ce e alături de gentlemeni de 150 de ani. 

Visul său a început odată ce, rămas fără tată și deloc în relații bune cu mama sa vitregă, Jack a fugit de acasă când încă era la vârsta adolescenței. Drumurile l-au purtat în casa preotului Dan Call, care l-a primit în familia sa, acolo unde Jack a învățat arta distilării de la maestrul distilator al familiei, un fost sclav afro-american. Tot atunci a deprins și procesul filtrării prin cărbune, care a devenit mai târziu un simbol al mărcii Jack Daniel’s.

În 1875, Jack pune în mod oficial bazele unei distilerii împreună cu preotul Call, folosindu-se de moștenirea primită de la tatăl său pentru a porni și a susține afacerea. Deși se afla în jurul vârstei de doar 25 de ani, impresionantul său simț pentru afaceri l-a ajutat să dezvolte distileria chiar și după ce partenerul său, preotul Call, s-a retras din afacere din motive religioase. O personalitatea excentrică, elegantă și rafinată, Jack și-a pus amprenta asupra whisky-ului pe care l-a creat, rămânând un simbol chiar și după moartea sa. 

De la sticla cu forma pătrată, la eticheta neagră inconfundabilă și până la atenția acordată calității în prepararea băuturii, faimosul Old no. 7 s-a impus prin savoare și rafinament. Jack Daniel’s a fost, de-a lungul timpului, preferatul personalităților marcante ale istoriei, precum Frank Sinatra, rămânând și astăzi printre alegerile gentlemenilor de pretutindeni.

Astăzi, Jack Daniel’s poate fi savurat în diverse sortimente, printre care Old no. 7, Gentleman Jack, Single Barrel sau Tennessee Honey, experiența inedită fiind asigurată de ingredientele de calitate, de atenția deosebită pentru procesul de preparare, cât și de aerul istoric care învăluie whisky-ul Jack Daniel’s.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.