Brands

Jameson Irish Whiskey

Jameson Irish Whiskey

Jameson este whisky-ul care îți oferă o veritabilă experiență irlandeză, direct din inima orașului Dublin. Fondată în 1780, distileria Jameson a pornit ca o afacere de familie, începută de către John Jameson. De profesie avocat, John s-a căsătorit în anul 1769 cu Margaret Haig, fiica unui faimos maestru distilator din Scoția. Așa s-a născut pasiunea sa pentru arta distilării, care s-a transformat în timp în tradiția pentru calitate, ce face din Jameson un irish whisky inconfundabil.

Urmând motto-ul familiei,“Sine Mettu” (“Fără frică”), John a dezvoltat cel mai cunoscut brand de whisky irlandez la nivel mondial. La începutul secolului 19, Jameson era cel mai mare producător din Irlanda și printre cei mai importanți din întreaga lume. Perioade istorice dificile, precum războaie mondiale sau prohibiția, au fost depășite de familia Jameson, reușind să dăinuiască în timp datorită prețuirii acordate oamenilor și procesului de producție. 

Întregul proces de producție este învăluit în farmecul tărâmului irlandez. Râul Dungourney traversează distileria Jameson, unde apa proaspătă se întâlnește cu orzul crescut local. Aici, moștenirea lăsată de John Jameson este păstrată și astăzi, astfel că începe procedura de distilare în trei etape. În tot acest timp, butoaiele din stejar așteaptă cuminți să imprime arome subtile whisky-ului, cât timp băutura trece prin etapa de maturare. Rezultatul este un whisky fin, cu note ușoare de lemn ars și vanilie, dar și cu o personalitate aparte. 

Calitatea băuturii, cât și tradiția procesului și pasiunea păstrate în timp, fac ca faimosul Jameson să fie cel mai apreciat whiskey irlandez. Licoarea irlandeză poate fi savurată în mai multe sortimente, printre care originalul Irish Whiskey, Jameson Black Edition sau Jameson 18 Years. Oricare ar fi alegerea ta, savoarea unui whisky pur irlandez cu siguranță te va cuceri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.