La Scolca este o crama artizanala, initiatoare a vinificarii moderne si controlate in otel inoxidabil, pentru conservarea strugurilor din soiul Cortese. Fondata in 1919, La Scolca se numara printre primii producatori de Gavi de calitate si este unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri albe din Italia. La Scolca a fost in fruntea miscarii care a condus catre stabilirea unui nou nivel de calitate pentru vinurile albe seci italiene atunci cand familia Soldati a lansat marca inregistrata „Gavi dei Gavi” in 1966. Astazi, afacerea este condusa de Giorgio Soldati, sta-stranepotul fondatorului, si de fiica lui, Chiara, care reprezinta cea de-a cincea generatie de vinificatori din familie. Cele 50 de hectare de vita de vie sunt plantate pe dealurile din imprejurimile vilei familiei, in regiunea Rovereto Superiore din comuna Gavi. Aflandu-se la 50 de kilometri de Mediterana, aerul marin tempereaza aerul rece de munte, iar soarele care bate pe tot parcursul zilei este ideal pentru coacerea strugurilor. Viile sunt plantate pe pante abrupte, cu sol vulcanic si argila calcaroasa cu continut de fier si insertii de calcar, asemanatoare cu cele din Champagne si Chablis, cu aspectul silicios specific solurilor din aceste zone. Cu cele mai vechi vinuri Cortese din Piemont (mai vechi de 60 de ani) si decenii de pionierat in vinificare, La Scolca produce vinuri spectaculoase, complexe, intense, cu un potential ridicat de invechire, care pot fi gasite pe cele mai selecte liste de vinuri din lume.
La Scolca ~ Millesimato D’Antan Rose 2003
375,00 lei
Un vin roz pal cu un nas este usor condimentat, intens si persistent, cu note de patiserie si ciocolata alba, urmate de arome de fructe exotice si miere. Gustul este corpolent, proaspat, catifelat, placut acrisor cu note de migdale si fructe zaharisite. Temperatura de servire: 7-9 °C. Asocieri culinare: antreuri, branzeturi, crustacee, paste, peste, risotto. Stil de vinificare: A fost folosita metoda traditionala, cu o perioada de aproximativ 10 ani de invechire pe drojdii in sticla.
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | La Scolca |
Alcool | 12,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rose |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 4-6°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
43,00 lei
Asamblajul din Cabernet Sauvignon si Merlot din colectia Autentic este un vin rosu sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din arealul Codrilor Moldovei. Splendoarea sa poate fi observata inca de la inceput in culoarea rosie granat, dar si in buchetul plin de arome de coacaze negre si prune uscate. Gustul te fascineaza de la prima intalnire, datorita texturii catifelate, corpului robust si a postgustului in care se simt note finale de migdale si visine. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se asociaza perfect cu carnea rosie, branzeturile maturate, BBQ sau ciocolata neagra.
Purcari ~ Maluri de Prut
44,00 lei
Acest vin reunește tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Feteasca Neagra si Rara Neagra au dat nastere unui vin cu un caracter puternic, dar in același timp, foarte fin. ”Maluri de Prut”prezinta o culoare rosie intensa cu nuante rubinii. Se distinge prin aroma fina predominata de fructe de padure si stafide, urmat de accente de vanilie. Gustul bogat, plin de vigoare imbina armonios notele de visina si prune uscate, trecand intr-un postgust prelung si echilibrat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne de vita sau porc si preparate din carne de miel la gratar.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Purcari ~ Rara Neagra de Purcari
38,00 lei
Culoarea rubinie, cu tenta de rodie, e acompaniata de o aroma complexa, cu accente de ciocolata si prune. Gustul plin, catifelat, cu arome de fructe uscate si vanilie trece lin intr-un postgust cu nuante fine de stejar. Temperatura de servire: 18 - 20 °С. Asocieri culinare: bucate calde din carne precum biftecul de porc, snitelul suculent sau carnea de vitel la cuptor, dar si bucatele preparate la gratar. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Maturat timp de 6 luni in barrique frantuzesc de stejar.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Ikel ~ Merlot & Malbec
33,00 lei
Asamblajul rosu din Merlot si Malbec incanta de la inceput printr-o culoare rosie rubinie stralucitoare, a carei seductie este completata de arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii. Postgustul este lung si catifelat, usor gemos. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se completeaza perfect cu bucatele din carne de vita sau porc si branzeturi tari.
Purcari ~ Ice Wine
85,00 lei
Purcari Icewine – un duet si un duel intre foc si gheata, o experienta complexa, un vin emotionant si provocator. Are o culoare aurie lucioasa, cu adevarat festiva. Aromele sunt complexe, cu nuante de miere si fructe dulci ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome fine de mirodenii si fructe exotice. Gustul dulce si catifelat prezinta note profunde, dar delicate de stejar. Postgustul, remarcabil de persistent, ii confera vinului un rafinament deosebit. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: desert cu crema Chantilly si fructe tropicale proaspete, branzeturi cu mucegai albastru sau foie gras.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.