Brands

Lagavulin

Lagavulin

Lagavulin este un single malt whisky scoțian, originar din sudul insulei Islay. Cu o tradiție de peste 200 de ani, Lagavulin spune cu mândrie povestea whisky-ului bine făcut în fiecare zi, cucerindu-i pe cei din toate colțurile lumii care au savurat un pahar.

Totul a început însă înainte de lansarea oficială a distileriei. Încă din 1742, istoria arată că în zonă funcționau deja mai multe distilerii mici, însă fără forme legale. Asta s-a schimbat în 1816, când John Johnston și Archibald Campbell Brooks au lansat două distilerii respectând formele legale, care mai apoi, în 1825, au fost unite în una singură. În 1862, distileria este achiziționată de către John Logan Mackie, al cărui nepot, Peter, va prelua doar câțiva ani mai târziu frâiele afacerii.

În 1878, Peter începe primele călătorii în Islay pentru a învăța secretele artei distilării, devenind una dintre figurile remarcabile ale secolului 19 în această industrie. În scurt timp devine asociat în afacere, iar, sub conducerea lui, Lagavulin devine un brand stabil și cu renume. Sub deviza “Nimic nu este imposibil”, Peter continuă să dezvolte afacerea, sub numele de Mackie & Co.

Se spune că Mackie a încercat să copieze stilul și rețeta unui whisky vecin, Laphroaig, produs la doar două mile depărtare. Cum materia primă, în special sursa de apă, nu erau aceleași, acest lucru nu i-a reușit.

Asta nu a fost însă o piedică în calea de a construi și a duce mai departe numele whisky-ului Lagavulin, care a devenit unul dintre simbolurile regiunii Islay. Aroma sa bogată și puternică, fac din fiecare pahar savurat o experiență intensă, în compania unui single malt scotch emblematic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.