Brands

Laphroaig

Laphroaig

Povestea Laphroaig datează de mai bine de 200 de ani, magia acestui brand de whisky luând naștere pe meleagurile impresionante ale Scoției. Laphroaig a fost creația doi frați, Donald și Alexander Johnston, care au construit, în 1815, o distilerie în regiunea numită Laphroaig. Totul a început de la distilarea surplusului de orz, care era la origine crescut ca hrană pentru animale, pe care frații, ca niște adevărați scoțieni, l-au transformat în whisky. Vestea a circulat repede în regiune, mai ales datorită faptului că whisky-ul produs de cei doi frați era bun, în special datorită sursei de apă pe care o foloseau, iar Laphroaig devine tot mai popular.

Expansiunea nu a întârziat să aibă loc și, după ce Donald îi oferă fratelui său £350 în schimbul părții sale din afacere, distileria a continuat să fie condusă de către Donald. Din păcate, această realitate s-a schimbat peste doar câțiva ani, odată cu moartea lui Donald, în anul 1847. Se
crede că și-a găsit sfârșitul căzând într-un butoi de whisky încă în prelucrare, însă circumstanțele nu sunt certe.

După întâmplările tragice, conducerea distileriei a fost preluată de Dugald, vărul celor doi frați, sub îndrumările lui Alexander, care emigrase deja în Australia.

Afacerea a continuat să rămână pe mâinile mai multor membrii ai familiei timp de 139 de ani, înfruntând vremuri tulburi și rivalitățile altor familii. Cu toate acestea, pasiunea pentru whisky a impulsionat dezvoltarea brandului și perfecționarea rețetei, ajungând ca, în 1994, Prințul Charles să ofere Laphroaig Sigiliul Regal, pentru recunoașterea calității whisky-ului produs de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.