Le Macchiole este una dintre primele crame aparute in regiunea Bolgheri. Construita de catre Eugenio Campolmi, in 1983, Le Macchiole este condusa din 2002 de catre sotia acestuia, Cinzia Merli. Cu o suprafata de vie de 22 de hectare, plantata pe unele dintre cele mai bune soluri, Le Macchiole detine, alaturi Ornellaia si Tenuta San Guido, unele dintre cele mai vechi plantatii din Bolgheri. In 1987, Campolmi il angajeaza pe Vittorio Fiore, pe pozitia de enolog-consultant, insa mai tarziu locul acestuia este luat de catre Luca d’Attoma. In comparatie cu celebrii sai vecini, care au adoptat stilul de vinificare bordelez, Le Macchiole s-a concentrat pe expresia individuala fiecarui soi in parte, realizand vinuri de o calitate impresionanta. Datorita acestei filosofii, majoritatea criticilor si specialistilor de vin au pus Le Macchiole alaturi de Sassicaia si Ornellaia. Selectia riguroasa a strugurilor si adaptarea practicilor viticole la tipul de sol si clima au contribuit la cresterea calitatii vinurilor din Merlot, Syrah si Cabernet Franc. Toate vinurile Le Macchiole sunt caracterizate de un caracter unic, fiind corpolente, cu expresii aromatice clare si elegante, cu prospetime si finete impresionante. Incepand cu anul 2002, Le Macchiole a trecut la agricultura organica, experimentand si practicile biodinamice.
Le Macchiole ~ Paleo Rosso 2014
415,00 lei
Un vin rosu-rubiniu, intens. Buchetul este concentrat si note de coacaze negre, prune, ceai verde si condimente. Gustul este corpolent, cu textura suculenta si taninuri elegante, arome de condimente, piele, tabac si un post-gust intens. Temperatura de servire: 15 – 18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, miel, rata, vanat, vita. Stil de vinificare: Macerat 25 de zile in tancuri de ciment si maturat 20 de luni in butoaie de stejar, 75% noi.
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Le Macchiole |
Alcool | 14,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 15 – 18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon rose
38,00 lei
Vin de calitate rose sec, produs din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei, dupa o tehnologie speciala. Vinul ne incanta cu o culoare stralucitoare, profunda si vibranta. Pe scurt, este un rose trandafiriu incantator acompaniat de o aroma proaspata in care predomina notele de fructe de padure, in special murele si zmeura. Are un gust sec, delicat si suav care incanta printr-un echilibru perfect. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: salate, branzeturi proaspete, peste sau fructe de mare.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.
Jelna ~ Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc
32,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc este un vin stralucitor, avand o culoare verzuie. Nasul abunda in note generoase de ardei gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul "scent de pipi du-chat". Gustul prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: fillet de cod cu sparanghel, salate cu crustacee sau branzeturi tinere.
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Ikel ~ Merlot & Malbec
33,00 lei
Asamblajul rosu din Merlot si Malbec incanta de la inceput printr-o culoare rosie rubinie stralucitoare, a carei seductie este completata de arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii. Postgustul este lung si catifelat, usor gemos. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se completeaza perfect cu bucatele din carne de vita sau porc si branzeturi tari.