Brands

Lillet

Lillet

Lillet este un brand de vinuri aromatizate din categoria aperitivelor, originar din patria vinurilor, Franța. Acesta a prins viață datorită fraților Paul și Raymond Lillet, distilatori și comercianți de băuturi alcoolice. În 1872, aceștia înființează compania La Maison Lillet în Podensac, în sudul regiunii Bordeaux, inspirați să producă licori de tip aperitiv de către tatăl lor, fost doctor, care a părăsit Brazilia și s-a stabilit în Franța.

 

Cum sfârșitul secolului 19 a adus multă îngrijorare oamenilor în privința sănătății, în contextul răspândirii bolilor febrile și a malariei, vinul își câștigă admirația printre consumatorii de alcool, fiind considerat o băutură benefică pentru sănătate. La loc de cinste erau puse în special vinurile tonice, ce conțineau chinină, o plantă care s-a dovedit eficientă în lupta cu aceste boli.

 

În acest context, anul 1887 marchează debutul succesului celor doi frați. Aceștia creează Kina Lillet, infuzând vin alb de Bordeaux cu chinină și lichior de fructe, în special citrice. Inițiativa lor a fost revoluționară, reușind să creeze primul și singurul aperitiv din Bordeaux. Astfel ia naștere Kina Lillet, un blend care conține vin alb de Bordeaux în proporție de 85% și lichior de fructe în proporție de 15%, maturate împreună în butoaie de stejar.

 

Începând cu 1920, brandul capătă vizibilitate și se bucură de succes pe plan internațional, ajungând să fie exportat în Europa și Africa. Kina Lillet este primit cu încântare de către consumatorii britanici, dar și de înalta societate din America, fiind servit în timpul curselor transatlantice. Rapid, brandul devine aproape nelipsit din baruri, fiind printre vedetele celor mai impresionante cocktailuri.

 

Încununat de savoarea și proprietățile chininei, brandul a purtat numele acestei plante până în 1970, când “Kina Lillet” a devenit, simplu, “Lillet”. De asemenea, în 1985 au fost aduse îmbunătățiri rețetei originale, la care au lucrat specialiști ai Universității Bordeaux, totul pentru a oferi consumatorilor cea mai bună experiență.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.