Brands

Martell Cognac

Martell Cognac

Martell este un brand de coniac francez, ce are o tradiție de peste 300 de ani în prepararea acestei băuturi. Istoria Martell a început în anul 1715, atunci când Jean Martell, originar din regiunea Jersey, înființează una dintre primele case de coniac, chiar în celebra regiune Cognac. Jean așază cu grijă afacerea chiar pe malul râului Charente. Inițial, afacerea avea la bază activități de comercializare a butoaielor de vin și de coniac produse în Borderie, pe care le transporta spre vânzare în regiunea sa de proveniență, dar și în Olanda, Germania sau Scandinavia.

 

Cu timpul, Martell a dezvoltat relații strânse cu producătorii și a început să producă propriul coniac, recunoscut pentru finețea deosebită, aducând împreună strugurii crescuți în viile din Borderie și butoaiele de stejar Tronçais. Martell a cunoscut un succes fulminant, ajungând ca în anul 1721 să exporte deja 200.000 l de coniac în Marea Britanie.

 

După moartea fondatorului, în anul 1753,  afacerea urmează să fie moștenită de către soția și fii săi. Aceștia au dus mai departe moștenirea lui Jean Martell, însă se pare că cel mai mare aport la creșterea și dezvoltarea afacerii l-a avut de fapt fratele văduvei, Louis Gabriel.

 

Așa se face că, în 1783, Martell exportă pentru prima dată coniacul în Statele Unite, iar acesta avea să fie doar începutul parcursului său impresionant. În 1808, în timpul Blocadei Continentale, regele George al III-lea al Marii Britanii semnează un decret excepțional prin care Martell putea fi importat în țară. În 1831, Martell oferă lumii prima ediție VSOP ((Very Superior Old Pale) și, odată cu trecere la comercializarea coniacului în varianta îmbuteliată, brandul își începe expansiunea și pe continentul asiatic.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.