Considerata cea mai veche crama din Campania, cu o istorie continua, Mastroberardino si-a inceput activitatea undeva la inceputul secolului al XVIII-lea, cu toate ca pe etichete apare anul 1878. Astazi, Mastroberardino exploateaza aproximativ 320 de hectare de vita de vie, impartite in 12 domenii diferite, aflate in cele mai bune micro-terroiruri din Campania, la altitudini ridicate. Crama Mastroberardino se afla in orasul Atripalda, la est de Napoli, in provincia Avellino. Regiunea in care isi desfasoara activitatea este una relativ muntoasa, astfel ca plantatiile se afla la altitudine ridicata. Principalul obiectiv al cramei este cultivarea si realizarea de vinuri din soiuri traditionale, precum Aglianico, Falanghina, Greco, Fiano, Piedirosso si Coda di Volpe, Fiano di Avellino, Greco di Tufo si Taurasi aflandu-se sub reglementarile DOCG. Anual, crama produce aproximativ doua milioane de sticle, care ajung in peste 60 de tari, piete importante precum SUA, Germania, Japonia si Marea Britanie. Actualul presedinte al companiei, Piero Mastroberardino, reprezentand cea de-a zecea generatie de vinificatori, are ca principala filosofie de vinificare obtinerea de vinuri complexe, cu un potential ridicat de evolutie in timp. In acelasi timp, acesta vizeaza reflectarea in vinurile sale a terroir-ului din Campania, caracterizat de soluri vulcanice si climatul caracteristic altitudinilor ridicate.
Mastroberardino ~ Melizie 2014 Irpinia Fiano Passito
135,00 lei
Un vin galben-pai intens, cu reflexii aurii si note de gem de caise, fructe zaharisite, curmale şi smochine uscate, caramel, trufe albe, fructe exotice si miere. Gustul este dulce, delicat si echilibrat, cu arome de nuci prajite, gem si nuanţe balsamice. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, branzeturi proaspete, deserturi, foie gras. Stil de vinificare: In noiembrie, mucegaiul nobil isi produce efectul asupra strugurilor Fiano, iar procesul de deshidratare dureaza cel putin 2 luni. Vinificare in inox timp de 6 luni, cu invechire de 12 luni in sticla.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Mastroberardino |
Alcool | 12,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 10-12°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |