Considerata cea mai veche crama din Campania, cu o istorie continua, Mastroberardino si-a inceput activitatea undeva la inceputul secolului al XVIII-lea, cu toate ca pe etichete apare anul 1878. Astazi, Mastroberardino exploateaza aproximativ 320 de hectare de vita de vie, impartite in 12 domenii diferite, aflate in cele mai bune micro-terroiruri din Campania, la altitudini ridicate. Crama Mastroberardino se afla in orasul Atripalda, la est de Napoli, in provincia Avellino. Regiunea in care isi desfasoara activitatea este una relativ muntoasa, astfel ca plantatiile se afla la altitudine ridicata. Principalul obiectiv al cramei este cultivarea si realizarea de vinuri din soiuri traditionale, precum Aglianico, Falanghina, Greco, Fiano, Piedirosso si Coda di Volpe, Fiano di Avellino, Greco di Tufo si Taurasi aflandu-se sub reglementarile DOCG. Anual, crama produce aproximativ doua milioane de sticle, care ajung in peste 60 de tari, piete importante precum SUA, Germania, Japonia si Marea Britanie. Actualul presedinte al companiei, Piero Mastroberardino, reprezentand cea de-a zecea generatie de vinificatori, are ca principala filosofie de vinificare obtinerea de vinuri complexe, cu un potential ridicat de evolutie in timp. In acelasi timp, acesta vizeaza reflectarea in vinurile sale a terroir-ului din Campania, caracterizat de soluri vulcanice si climatul caracteristic altitudinilor ridicate.
Mastroberardino ~ Radici 2018 Fiano di Avellino
90,00 lei
Un vin galben-pai, cu note bogate de pere, ananas, acacia, alune de padure, citrice si paducel cu nuante florale. In gust prezinta o aciditate excelenta si textura fina, avand arome initiale de piersici albe si grepfrut, cu final de fructe uscate. Temperatura de servire: 12-14 °C. Asocieri culinare: antipasti, branzeturi, carne alba, crustacee, fructe de mare, legume, peste, pui, salate. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor albe, in inox, la temperaturi controlate. Invechit pentru 3-4 luni in sticla.
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Mastroberardino |
Alcool | 13,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 12-14°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.
Ikel ~ Chardonnay
33,00 lei
Eticheta de Chardonnay din colectia Ikel impresioneaza de la inceput printr-o culoare “festiva” galben deschisa cu nuante verzui si arome de fructe exotice. Gustul este proaspat, echilibrat cu note finale usor picante. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se asociaza minunat cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Purcari ~ Maluri de Prut
44,00 lei
Acest vin reunește tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Feteasca Neagra si Rara Neagra au dat nastere unui vin cu un caracter puternic, dar in același timp, foarte fin. ”Maluri de Prut”prezinta o culoare rosie intensa cu nuante rubinii. Se distinge prin aroma fina predominata de fructe de padure si stafide, urmat de accente de vanilie. Gustul bogat, plin de vigoare imbina armonios notele de visina si prune uscate, trecand intr-un postgust prelung si echilibrat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne de vita sau porc si preparate din carne de miel la gratar.
Ikel ~ Merlot & Malbec
33,00 lei
Asamblajul rosu din Merlot si Malbec incanta de la inceput printr-o culoare rosie rubinie stralucitoare, a carei seductie este completata de arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii. Postgustul este lung si catifelat, usor gemos. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se completeaza perfect cu bucatele din carne de vita sau porc si branzeturi tari.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Pinot Noir Wild Yeast
60,00 lei
In pahar vinul are o culoare rosie deschisa, rubinie, ulterior dezvaluind la nivel olfactiv note proaspete de cirese si visine, precum si note "decandente" de muscata, urzica si carne de vita caramelizata. In timp ce pe palat impresioneaza prin eleganta, delicatete si tinuta moale si catifelata. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: steak de vita in sange, cotlet de berbecut sau branzeturi maturate.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.