Brands, Uncategorized

Plymouth Gin

Plymouth Gin

Plymouth este un brand britanic de gin, produs în orașul Plymouth, în Anglia. Brandul își spune povestea încă din anul 1793, fiind un produs al celei mai vechi distilerii britanice de gin care încă funcționează în locația inițială.

 

Distileria Plymouth, cunoscută inițial sub numele de Black Friars, este o distilerie cu tradiție, care operează în locul în care era, încă din 1431, o mănăstire. Aici, compania Fox & Williamson a început distilarea ginului Plymouth în 1739, însă există totuși semne care arată că distilarea a început încă din anii 1690. Momentele istorice care au marcat existența brandului sunt învăluite în mister, din cauza pierderii unor documente importante în timpul Războiului Mondial, însă asta nu împiedică Plymouth să se remarce ca un gin special, cu rădăcini puternic ancorate în tradiția britanică.

 

De-a lungul timpului, Plymouth s-a remarcat printre preferințele trupelor marine britanice, fiind cel mai consumat brand de gin printre ofițerii marini. Această legătură a devenit tot mai strânsă, astfel încât, în jurul anilor 1850, Plymouth vindea marinei aproximativ 1.000 de butoaie pe an, fiind preferat datorită texturii fine, care permitea să fie consumat și sec. Plymouth și-a făcut loc chiar și în ceremoniile specifice marinei, ajungând să fie purtat ca simbol la bordul fiecărui nou vas ce urma să plece în misiune.

 

Un alt aspect inedit legat de numele brandului este faptul că Plymouth este atât un brand de gin, cât și un stil de a produce gin, care este reglementat prin lege și poate fi produs doar în orașul Plymouth. Astfel, Plymouth Gin se remarcă ca un gin autentic englezesc, produs în mod tradițional în recipiente vechi de 150 de ani. Caracterul său distinc, dat de proporția ingredientelor rădăcinoase folosite, cât și moștenirea istorică și spiritul britanic fac ca Plymouth Gin să fie astăzi printre alegerile pasionaților de gin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.