Brands

Monkey Shoulder

Monkey Shoulder

Monkey Shoulder este un blended malt scotch lansat pe piață în anul 2005, ca parte a portofoliului companiei William Grant & Sons. Este un amestec de single malturi, originare din distileriile Speyside, aspect inedit simbolizat prin prezența ilustrației celor 3 maimuțe la baza superioară a sticlei.

Totuși, acesta nu este singurul motiv pentru care regăsim prezența acestor animale atât pe sticlă, cât și în denumirea nonconformistului whisky. Numele brandului este de fapt un tribut adus vechilor tehnici de prelucrare a orzului. Tradițional, lucrătorii din industrie obișnuiau să malteze orzul manual, pe podele speciale de maltare. Această procedură necesita întoarceri repetate ale recoltei și, implicit, muncă fizică solicitantă. Din această cauză, mulți lucrători rămâneau cu o condiție fizică ce făcea ca umărul lor, solicitat în acest fel, să aibă tendința de a fi mai lăsat față de normal. Acest fenomen a fost denumit “monkey shoulder” (umăr de maimuță) și era, în acele vremuri, un termen des folosit pentru a face referire această problemă medicală.

Deși această problemă nu se mai întâlnește acum printre lucrătorii din distilerii, datorită dezvoltării tehnologiilor avansate de producție, Monkey Shoulder și-a dorit să ofere un tribut maeștrilor care au practicat arta distilării prin tehnici tradiționale.

Monkey Shoulder este un whisky care a rupt barierele percepțiilor asupra acestei băuturi, având o prezentare neconvențională și adresându-se unei noi generații de consumatori de scotch. Aerul vibrant, fun, tăios și în același timp revigorant care învăluie experiența Monkey Shoulder este recunoscut în întreaga lume, fiind un whisky statement și marcând debutul reinventării industriei de whisky.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.