In 1984 a fost infiintata Olivier Leflaive Freres. Totul a inceput cu cererea unui importator american interesat de Meursault si Chassagne-Montrachet. Proprietatea familiei nu acoperea niciuna din cele doua apelatiuni si nici nu avea capacitatea de a vinifica mai mult decat propria productie. Asa ca Olivier Leflaive a creat o noua afacere in nume propriu. Ideea sa, unica in Burgundia, a fost de a cumpara strugurii pe care ii vinifica ulterior utilizand aceleasi metode ca in cazul productiei proprii. Vinul obtinut era vandut en primeur sau inante de imbuteiliere. Acesta nu a fost singurul care a crezut in proiectul inedit. Fratele sau, Patrick, a investit in afacere si a devenit co-proprietar, Vincent, unchiul sau, de asemenea a investit si a actionat in calitate de consilier, prezentandu-l viticultorilor si in cele din urma lui Jean-Marc Boillot – vinificatorul sau incepand cu 1984 si pana in 1988.
Olivier Leflaive ~ Batard – Montrachet Grand Cru 2014
2.300,00 lei
Culoare intensa, galben-aurie, cu tente verzui. Acest vin este foarte generos aromatic, cu note foarte expresive. Gustul puternic este bine structurat, cu o concentrare fructata incantatoare si o amplitudine magnifica. Finete, complexitate si eleganta. Stil de vinificare: produs din struguri biodinamici (necertificati), culesi manual. Vinul a fost maturat timp de 17 luni (dintre care 4 in tancuri de inox) in butoaie de stejar, 50% noi.
SKU: 10955
Categorii: Alb, Vinuri
Etichete: 2012, alb, Batard, blanc, Burgundia, chardonnay, franta, Grand Cru, Montrachet, Olivier Leflaive, sec, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Olivier Leflaive |
Alcool | 13,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 10-12°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Sauvignon Blanc
40,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc din colectia Dealu' Negru se remarca printr-o culoare stralucitoare verzuie cu reflexii aurii. Olfactiv, vinul se deschide generos in straturi aromatice, ce aduna arome si senzatii de pomelo, flori de soc, fructul pasiunii, limeta, agrise si mango. Pe palat vinul denota un corp generos, plin, rotund, elegant si dublat de virilitate si sustinut de aciditatea specifica zonei. Postgustul este lung ce lasa ca impresii finale forta si prospetimea.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.