In 1984 a fost infiintata Olivier Leflaive Freres. Totul a inceput cu cererea unui importator american interesat de Meursault si Chassagne-Montrachet. Proprietatea familiei nu acoperea niciuna din cele doua apelatiuni si nici nu avea capacitatea de a vinifica mai mult decat propria productie. Asa ca Olivier Leflaive a creat o noua afacere in nume propriu. Ideea sa, unica in Burgundia, a fost de a cumpara strugurii pe care ii vinifica ulterior utilizand aceleasi metode ca in cazul productiei proprii. Vinul obtinut era vandut en primeur sau inante de imbuteiliere. Acesta nu a fost singurul care a crezut in proiectul inedit. Fratele sau, Patrick, a investit in afacere si a devenit co-proprietar, Vincent, unchiul sau, de asemenea a investit si a actionat in calitate de consilier, prezentandu-l viticultorilor si in cele din urma lui Jean-Marc Boillot – vinificatorul sau incepand cu 1984 si pana in 1988.
Olivier Leflaive ~ Bourgogne Chardonnay 2016
103,00 lei
Un vin galben pal, cu note elegante de fructe. Gustul ofera arome de piersici albe si pepene galben. Final rotund si echilibrat. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: antipasti, fructe de mare, peste. Fermentat in inox si maturat atat in inox cat si in stejar pentru 12 luni.
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Olivier Leflaive |
Alcool | 12,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 10-12°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Chateau Cojusna ~ Autentic Merlot
38,00 lei
Acest Merlot din gama Autentic este un vin de calitate sec rosu din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o culoare rubinie, cu o textura fina. Te invaluie in aroma sa de ciocolata cu prezenta scortisoarei si a rasinei pomilor fructiferi. In gust este moale, fin si corpolent, cu un postgust lung si suav. Este genul de vin care devine mai atractiv si mai gustos la temperaturi mai joase, din acest motiv se poate asocia cu mai multe preparate culinare. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, preparate din carne rosie, paste in sos rosu sau ciocolata neagra.
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Purcari ~ Maluri de Prut
44,00 lei
Acest vin reunește tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Feteasca Neagra si Rara Neagra au dat nastere unui vin cu un caracter puternic, dar in același timp, foarte fin. ”Maluri de Prut”prezinta o culoare rosie intensa cu nuante rubinii. Se distinge prin aroma fina predominata de fructe de padure si stafide, urmat de accente de vanilie. Gustul bogat, plin de vigoare imbina armonios notele de visina si prune uscate, trecand intr-un postgust prelung si echilibrat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne de vita sau porc si preparate din carne de miel la gratar.