In 1981, Marchizul Lodovico Antinori a readus la viata Tenuta dell’Ornellaia, o proprietate al carei potential a fost ignorat decenii la rand. Cu ajutorul cunoscutului agronom Andre Tchelistcheff, Antinori a plantat primii lujeri de vita de vie franceza in Bolgheri, regiune localizata in Maremma, pe coasta Toscanei. Aici se produc unele dintre cele mai bune vinuri din soiurile Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot si Cabernet Franc din Toscana. In 2002, Marchesi de Frescobaldi si Robert Mondavi au devenit proprietarii Tenuta dell’Ornellaia, care acum e detinuta exclusiv de Marchesi de Frescobaldi.
Ornellaia ~ Ornus dell’Ornellaia 2013
335,00 lei
Un vin de culoare galben-auriu intens, cu note intense de fructe tropicale, caise uscate, citrice si caramel. Gustul este bogat si vibrant, cu arome puternice de miere si fructe tropicale, dulce, dar perfect echilibrat de aciditatea tipica Petit Manseng. Temperatura de servire: 6 – 8°C. Asocieri culinare: branzeturi, deserturi. Strugurii fiecarei parcele sunt presati si fermentati individual. Stil de vinificare: Fermentarea se face in “barriques” noi la maximum 22°C. La atingerea nivelului de zahar si alcool dorit, fermentarea este oprita (fara fermentare malolactica). Maturarea dureaza inca 12 luni, urmata de asamblare si imbuteliere. Invechirea are loc in sticla, cu 12 luni inainte de lansare.
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Ornellaia |
Alcool | 13,50% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 6-8°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |