Maison Pascal Jolivet este una dintre cele mai tinere si mai dinamice crame de pe Valea Loarei. Fondata in 1985, aceasta companie specializata in realizarea de vinuri de Sancerre si Pouilly Fume si-a creat rapid un renume prin listarea in meniul mai multor restaurante cu stele Michelin din Franta. In acest moment domeniul exploateaza 50 de hectare de vita de vie, atat in apelatiunea Sancerre, cat si in Pouilly Fume. Vinurile din Sancerre sunt realizate din vii plantate pe trei tipuri de sol – argila, calcar si silex, fiind mai florale si mai elegante decat multe alte vinuri din acelasi soi, din alte regiuni. Vinurile Pouilly Fume exprima caracteristici minerale de cremene (pierre a fusil), fiind mai rotunde si mai cremoase decat vinurile din Sancerre. Pascal Jolivet este un aprig sustinator al vinificarii organice si al practicilor enologice prietenoase cu mediu, atat in vie, cat si in crama. Filosofia acestei crame este aceea de a lasa natura sa isi urmeze cursul, cu o interventie umana cat mai redusa. Musturile sunt fermentate cu drojdii salbatice, in tancuri de inox, cu temperatura controlata. Valentina Buoso este actualul vinificator al cramei, aceasta la randul sau fiind un adept al filosofiei si practicilor impuse de Pascal Jolivet.
Pascal Jolivet ~ Pouilly Fume 2019
129,00 lei
Un vin galben, cu note precise de citrice si tonuri minerale. Gustul are corpolenta medie, cu aciditate excelent integrata. Temperatura de servire: 7-10 °C. Asocieri culinare: branzeturi, crustacee, fructe de mare, peste, salate. Stil de vinificare: Vinificat in inox la temperaturi controlate cu drojdii naturale.
SKU: 10966
Categorii: Alb, Vinuri
Etichete: 2019, alb, franta, Pascal Jolivet, Pouilly Fume, Sauvignon Blanc, sec, Valea Loarei, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Pascal Jolivet |
Alcool | 12,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 7 – 10°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Negru de Purcari
89,00 lei
Negru de Purcari este regele vinurilor rosii – nobil, cu o structura bogata si un buchet desavarsit. Cu o culoare rosie-caramizie, se remarca printr-un buchet complex si intens, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine - ce se dezvolta in timp, dublate pe final de arome fine de mirodenii si sofran. Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intalnite in buchet, cu note ample de taninuri delicate si cu un postgust senzual, de lunga durata. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate cu mucegai nobil, rulada de cerb la cuptor, umpluta cu smochine, rulada de fazan cu piure de castane. Vinul a fost obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala si maturat timp de 18 luni in baricuri din lemn de stejar frantuzesc. Recomandam aerarea vinului in decantor timp de cel putin o ora inainte de consum.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.
Purcari ~ Freedom Blend
38,00 lei
"Freedom Blend" este expresia spiritului liber, un asamblaj curajos, plin de caracter, din trei soiuri de struguri reprezentativi pentru trei regiuni. Are inima Georgiei (Saperavi), terroir-ul din Republica Moldova (Rara Neagra) si spiritul liber din Ucraina (Bastardo). Are o culoare rubinie intensa, cu reflexe migdalate. Buchetul este complex, dominat de visine, mure si coacaze este completat de prune uscate, piper rosu si note savuroase de lemn umed si piele. Gustul plin si fructos surprinde prin eleganta si rafinament si este continuat de un postgust lung si catifelat. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: preparate din carne rosie, antreuri cu branzeturi maturate sau deserturi cu ciocolata neagra. Vinul a fost maturat in baricuri din stejar frantuzesc timp de un an. Recomandam aerarea vinului in decantor pentru o perioada de cel putin jumatate de ora inainte de consum.
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Chateau Cojusna ~ Piatra Rosie Merlot, Ancellota & Alicante
48,00 lei
Piatra Rosie este un amestec nobil din struguri de Merlot, Ancellota si Alicante, recoltati si selectionati manual. Vinul are o culoare rosie intensa, acompaniata de arome elegante si complexe de cirese si fructe de padure. Se distinge prin textura moale si catifelata, urmata de un postgust lung, cu note predominante de visine si coacaze negre. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, smochine confiate, muschi de vita la cuptor garnisit cu sparangel sau cu tocanita de ciuperci in sos rosu. Vinul a fost maturat timp de cel putin 12 luni in baricuri din lemn de stejar. Recomandam aerarea in decantor a vinului pentru o perioada de cel putin o ora inainte de consum.