Brands

Passport Scotch

Passport Scotch

Passport Scotch este un blended scotch ce poarta amprenta regiunii Speyside, zonă recunoscută pentru prepararea whisky-ului și pentru distileriile scoțiene cu tradiție.
Povestea Passport a început să prindă contur din anul 1960, datorită lui Jimmy Lang. Acesta s-a alăturat distileriilor Seagram încă din 1952, unde a lucrat inițial ca funcționar. Lucrând la filiala Chivas Brother, Jimmy s-a implicat activ activitățile de blending și distilare, ocupând cu timpul un post oficial în acest segment al afacerii.

Astfel, până la moartea sa, în anul 1989, Jimmy Lang a fost master blender în cadrul Chivas Brothers. Tot sub conducerea sa a fost creat și whisky-ul Passport, lansat pentru prima dată în anul 1965. Distileria Glen Keith a reprezentat principala sursă de malturi, însă Jimmy nu s-a rezumat aici, introducând în producție ulterior și malturi din distileriile din Speyside. Când grupul Seagram a achiziționat, în 1978, distileriile Glenlivet, Jimmy a putut folosi un spectru larg de malturi, pe care le-a introdus și în blendul Passport.

Passport a fost creat pentru a obține un blend subtil și ușor de whisky, astfel că în prepararea sa se întâlnesc atât malturi din zonele Highland și Lowland, ceea ce îi conferă compoziția perfectă. Savoarea întâlnește subtilitatea, astfel luând naștere whisky-ul ce și-a propus încă de la început să spargă barierele convenționale ale whisky-ului tipic.

Passport Scotch este despre plăcerea de a savura whisky-ul, nu despre coduri și conduite, ceea ce face din acesta un blend neconvențional. Passport a fost creat pentru a veni în întâmpinarea consumatorilor care preferă un whisky ușor, răsplătindu-și consumatorii cu note fructate și un finish cremos, potrivit pentru a fi savurat de unul singur sau în cocktailul preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.