Povestea La Maison Perrier-Jouet a inceput cu peste 200 de ani urma. Casa de Sampanie a fost fondata de doua spirite libere, independente, care impartaseau o pasiune comuna pentru arta si natura si o viziune indrazneata pentru sampanie. Crama a ramas pana astazi fidela fidela filosofiei bazata pe libertatea creativa si a unei abordari neconventionale pentru epoca de atunci.
La Maison Perrier-Jouet, istoria sampaniei a inceput in urma cu peste 200 de ani. Casa a fost fondata de doua spirite libere, independente, care impartaseau pasiunea pentru arta si natura – si o viziune indrazneata pentru sampanie. Casa a ramas fidela acestei filozofii fondatoare a libertatii creative si a unei observatii neconventionale a naturii de atunci.
Pierre-Nicolas Perries si Rose-Adelaide Jouet au impartasit dragostea pentru natura si arte. Ea era o tanara culta dintr-o familie de negustori din Normanzi; el botanist si un viticultor dedicat. La un an dupa nunta, in 1811 au fondat Maison Perrier-Jouet, nascuta din dorinta lor de a fi un producator de sampanie diferit.
Perrier-Jouet ~ Belle Epoque
575,00 lei
Perrier-Jouet Belle Epoque este o legenda in lumea iubitorilor de sampanie. De la inceput se remarca printr-o culoare galben pala stralucitoare si un perlaj al bulelor fin. Nasul este memorabil cu arome pregnante de flori albe, piersici albe, pere si citrice. In timp ce in gust se remarca prin prospetimea clasica, armonia perfecta si note finale de mere verzi. Temperatura de servire: 4-6 C. Asocieri culinare: dorada la cuptor cu legume, tarta cu creveti si branzeturi sau cu mancarea favorita.
SKU: 10691
Categorii: Sampanie, Vinuri
Etichete: Belle Epoque, champagne, Champenoise, franta, Jouet, metoda tradtionala, Perrier, Perrier Jouet, sampanie, vin
Descriere
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Perrier-Jouet |
Alcool | 12,5% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Franta |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 4-6°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Ikel ~ Saperavi
38,00 lei
Saperavi este un soi foarte cautat si apreciat. Vinul are o culoare rubinie intensa si se remarca printr-o aroma fina si complexa cu accente de prune uscate, fructe coapte si ciocolata. Iar gustul il completeaza cu note bogate de fructate negre, in timp ce postgustul este condimentat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparatele din carne rosie, ciuperci la gratare sau chiar cu legume proaspete.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Purcari ~ Negru de Purcari
89,00 lei
Negru de Purcari este regele vinurilor rosii – nobil, cu o structura bogata si un buchet desavarsit. Cu o culoare rosie-caramizie, se remarca printr-un buchet complex si intens, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine - ce se dezvolta in timp, dublate pe final de arome fine de mirodenii si sofran. Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intalnite in buchet, cu note ample de taninuri delicate si cu un postgust senzual, de lunga durata. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate cu mucegai nobil, rulada de cerb la cuptor, umpluta cu smochine, rulada de fazan cu piure de castane. Vinul a fost obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala si maturat timp de 18 luni in baricuri din lemn de stejar frantuzesc. Recomandam aerarea vinului in decantor timp de cel putin o ora inainte de consum.
Paul Jaboulet Aine ~ Plan de Dieu “Domaine de Pere en Filles” 2015
89,00 lei
Un vin rosu-purpuriu intens, profund, cu note aromatice intense de cirese negre, lemn dulce, fructe de padure, ierburi aromatice si tonuri subtile de cremene. In gust exista un echilibru perfect intre textura suculenta si taninurile bogate, iar aciditatea minerala ii confera prospetime. Postgustul este extractiv, cald si mentolat, cu tente de coacaze si ierburi aromate. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciuperci, miel, porc, ragu, rata, salamuri proaspete, vita. Stil de vinificare: Maturat 12 luni in butoaie de stejar francez.